Griekse tomatensaus

5 maart 2017Dagmar

Met dit recept maak je binnen een half uurtje een heerlijke Griekse tomatensaus. Een superlekkere basis voor bijvoorbeeld Griekse tomatenrijst, keftedes of witte reuzebonen. Of wat dacht je van deze Griekse tomatensaus met garnalen en feta uit de oven? Mmmm! Je maakt deze saus op basis van gepelde tomaten, ui, knoflook, laurier, kaneel en sambucca die je een kwartiertje lekker laat pruttelen. Daarna pureer je de saus en je Griekse tomatensaus is al klaar. Loopt jou ook al het water in de mond? Deze basis saus is makkelijk om te maken en geeft een smakelijk Grieks tintje aan je gerechten!

Griekse tomatensaus
Met dit makkelijk recept maak je een heerlijke Griekse tomatensaus die je als basis kunt gebruiken voor tal van Griekse gerechtjes. Mijn favorieten om deze saus mee te combineren: rijst en gamba’s gegratineerd met feta. 

Dit heb je nodig om Griekse tomatensaus zelf te maken
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 ui (gesnipperd)
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
1 eetlepel sambucca of ouzo
100 ml olijfolie + 2 eetlepels
peper en zout naar smaak

Zo maak je Griekse tomatensaus
1. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de ui met de knoflook glazig. Doe de gepelde tomaten erbij met de laurierblaadjes, sambucca en kaneelstokje. Duw de tomaten kapot. Laat de saus op zacht vuur 15 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder hierna de laurierblaadjes en het kaneelstokje.

2. Doe de saus in een maatbeker. Schenk 100 ml olijfolie erbij en pureer tot een gladde dikke saus. Kruid naar wens met peper en zout.
Tip: gebruik je deze saus in combinatie met feta? Matig dan je zout. Feta is namelijk vrij ziltig.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze Griekse kipspiesjes misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht