Met dit recept maak je binnen een half uurtje een heerlijke Griekse tomatensaus. Een superlekkere basis voor bijvoorbeeld Griekse tomatenrijst, keftedes of witte reuzebonen. Of wat dacht je van deze Griekse tomatensaus met garnalen en feta uit de oven? Mmmm! Je maakt deze saus op basis van gepelde tomaten, ui, knoflook, laurier, kaneel en sambucca die je een kwartiertje lekker laat pruttelen. Daarna pureer je de saus en je Griekse tomatensaus is al klaar. Loopt jou ook al het water in de mond? Deze basis saus is makkelijk om te maken en geeft een smakelijk Grieks tintje aan je gerechten!

Griekse tomatensaus
Met dit makkelijk recept maak je een heerlijke Griekse tomatensaus die je als basis kunt gebruiken voor tal van Griekse gerechtjes. Mijn favorieten om deze saus mee te combineren: rijst en gamba’s gegratineerd met feta. 

Dit heb je nodig om Griekse tomatensaus zelf te maken
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 ui (gesnipperd)
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
1 eetlepel sambucca of ouzo
100 ml olijfolie + 2 eetlepels
peper en zout naar smaak

Zo maak je Griekse tomatensaus
1. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de ui met de knoflook glazig. Doe de gepelde tomaten erbij met de laurierblaadjes, sambucca en kaneelstokje. Duw de tomaten kapot. Laat de saus op zacht vuur 15 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder hierna de laurierblaadjes en het kaneelstokje.

2. Doe de saus in een maatbeker. Schenk 100 ml olijfolie erbij en pureer tot een gladde dikke saus. Kruid naar wens met peper en zout.
Tip: gebruik je deze saus in combinatie met feta? Matig dan je zout. Feta is namelijk vrij ziltig.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze Griekse kipspiesjes misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk