Deze Griekse kruidenmix gebruik ik al een tijdje voor tal van heerlijke Griekse vleesgerechtjes. De hoogste tijd om er een speciale post aan te wijden want met deze Griekse kruidenmix maak je de heerlijkste Griekse kipspiesjes, Griekse gehaktballetjes en Griekse souvlaki’s. Je zou er ook een Griekse ovenschotel mee kunnen maken door gehakt te kruiden met deze Griekse kruidenmix of wacht dacht je van een Griekse hamburger met feta? De mogelijkheden zijn eindeloos.  
Griekse kruidenmix
In deze Griekse kruidenmix zitten heerlijke smaakmakers zoals knoflook, kaneel en koriander. Je tovert er de Griekse keuken eenvoudig mee op tafel. Met onderstaand receptje maak je voldoende Griekse kruidenmix voor 1 tot 2 kg vlees. Wat je eventueel overhoudt bewaar je in een potje voor een volgende keer.

Dit heb je nodig voor 1-2 kg vlees
4 theelepels gemalen kaneel
2 theelepels gemalen zeezout
2 theelepels gemalen koriander
4 theelepela knoflookpoeder
4 theelepels gedroogde dille
2 theelepels vers gemalen zwarte peper
4 theelepel gedroogde munt

Je maakt de Griekse kruidenmix door alle kruiden door elkaar te mengen. Je maakt er vervolgens een marinade van door per 250 gram vlees 1 a 2 eetlepels Griekse kruidenmix te mengen met 1 à 2 eetlepels olijfolie. Maak er bijvoorbeeld deze Griekse kipspiesjes mee.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk