Griekse kip orzo

5 augustus 2017Dagmar
Blog post

Met dit makkelijk recept maak je Griekse kip orzo: stukjes kip in een kruidige tomatensaus met orzo. Tzaziki en feta maken het af. De Griekse smaakmakers zoals kaneel, koriander, knoflook en munt geven een lekker Grieks tintje aan dit hoofdgerecht. Je maakt deze Griekse kip orzo door orzo te combineren met een zelfgemaakte kruidige tomatensaus en stukjes kip. Schep de kip in tomatensaus met orzo in een kom en schep hier een royale lepel tzaziki over en garneer met wat lekkere ziltige feta kaas. Het resultaat? Grieks comfort food in a bowl…

Griekse kip orzo
Griekse kip orzo
Griekse kip orzo: een lekker hoofdgerecht met typisch Griekse smaken. Wat is orzo? Een soort combi van rijst en pasta. Heel erg lekker!

Ingrediënten voor de Griekse kip orzo
(hoofdgerecht voor 2 personen)
300 gram kipfilet stukjes
250 gram gegrilde paprika
200 gram orzo
75 gram feta blokjes
1 pakje Heinz tomaten frito + 150 ml water
1 laurierblaadje
Voor de Griekse kruidenmix: 1 theelepel gemalen kaneel, een snufje zout, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel gedroogde dille, 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper, 1 theelepel gedroogde munt, 2 eetlepels olijfolie
tzaziki

Griekse kip orzo recept
1. Kook de orzo gaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Maak de Griekse kruidenmix door alle ingrediënten te mengen. Doe de kipblokjes erbij. Doe ze in een diepe braadpan en verhit deze. Bak de kipfilet rondom aan en doe dan de frito + water en het laurierblaadje erbij. Kook zachtjes gedurende 15 minuten. Roer regelmatig. Verwijder na deze 15 minuten het laurierblaadje.

3. Snijd de gegrilde paprika in stukjes. Doe met de gare orzo bij de tomatensaus met kip. Serveer de Griekse kip orzo met feta en tzaziki. Garneer evt. met wat fijngesneden peterselie zoals op de foto.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

11 Reacties

  • Miek

    25 januari 2020 at 2:46 pm

    Dit is een heerlijk recept. De tweede keer dat ik het recept maakte heb ik ipv.water, kippenbouillon toegevoegd. Ik vond dit een meerwaarde. Mvg,Miek

    1. Dagmar

      26 januari 2020 at 10:38 pm

      Wat leuk om te horen, dankje Miek!

  • Sanne

    14 februari 2020 at 10:19 am

    Is dit gerecht ook lekker zonder kip? Bijvoorbeeld door een ander vleessoort toe te voegen of juist vegetarisch te eten?

    1. Dagmar

      15 februari 2020 at 5:24 pm

      Hallo Sanne, zelf nog niet geprobeerd. Ik denk dat de kip vervangen door gebakken champignons ook erg lekker is. Zalm in plaats van kip lijkt me ook erg lekker. En als je vlees en vis wilt weglaten dan lijkt me de toevoeging van nog meer gegrilde groente zoals courgette en aubergine ook heerlijk! Kook ze 🙂 groet Dagmar

  • Madelon

    21 maart 2020 at 5:23 pm

    Heerlijk heerlijk heerlijk, ik vond het zalig! Alles was lekker, perfecte combi van smaken, ik ben een sucker voor feta ( alle kazen trouwens) en orzo! 3 zonen en bijpassende vader vonden het ook lekker, dit wordt een gerecht wat vaak op het menu zal staan 🙂

    1. Dagmar

      21 maart 2020 at 9:31 pm

      Dankjewel voor je enthousiaste reactie Madelon! Leuk he als je zo’n maaltijd waar iedereen happy van wordt op tafel tovert! Vind ik ook altijd extra leuk!

  • Nadia

    1 april 2020 at 6:08 pm

    Heb het ook genaakt en het is heeeerlijk. Dank he wel voor het delen 😊

  • Marie-lou

    19 mei 2020 at 2:48 pm

    Deze pasta is veel lekkerder als je hem gaat in je saus ipv koken, 10 min zachtjes in de saus koken en dan nog 10 min met vuur uit laten staan.

  • Corien

    23 juni 2020 at 3:17 pm

    Per ongeluk op je site beland en wat een geweldig recept!!!
    Iedereen thuis enthousiast, deze wordt aan het repertoire toegevoegd. Dank je wel.

  • HIlde Konings-Reijnders

    26 juni 2020 at 10:35 am

    Heerlijk recept. Ik had niet alle kruiden in huis. Heb gedroogde dille en koriander vervangen door oregano en ik heb verse munt gebruikt. Ook ik heb de orzo in de saus laten garen. Wordt zeker vaker gemaakt. Dank je wel voor het recept.

    1. Dagmar

      27 juni 2020 at 4:50 pm

      Superleuk Hilde, bedankt voor je reactie!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht