Griekse kip orzo

5 augustus 2017Dagmar
Blog post

Met dit makkelijk recept maak je Griekse kip orzo: stukjes kip in een kruidige tomatensaus met orzo. Tzaziki en feta maken het af. De Griekse smaakmakers zoals kaneel, koriander, knoflook en munt geven een lekker Grieks tintje aan dit hoofdgerecht. Je maakt deze Griekse kip orzo door orzo te combineren met een zelfgemaakte kruidige tomatensaus en stukjes kip. Schep de kip in tomatensaus met orzo in een kom en schep hier een royale lepel tzaziki over en garneer met wat lekkere ziltige feta kaas. Het resultaat? Grieks comfort food in a bowl…

Griekse kip orzo
Griekse kip orzo
Griekse kip orzo: een lekker hoofdgerecht met typisch Griekse smaken. Wat is orzo? Een soort combi van rijst en pasta. Heel erg lekker!

Ingrediënten voor de Griekse kip orzo
(hoofdgerecht voor 2 personen)
300 gram kipfilet stukjes
250 gram gegrilde paprika
200 gram orzo
75 gram feta blokjes
1 pakje Heinz tomaten frito + 150 ml water
1 laurierblaadje
Voor de Griekse kruidenmix: 1 theelepel gemalen kaneel, een snufje zout, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel gedroogde dille, 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper, 1 theelepel gedroogde munt, 2 eetlepels olijfolie
tzaziki

Griekse kip orzo recept
1. Kook de orzo gaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Maak de Griekse kruidenmix door alle ingrediënten te mengen. Doe de kipblokjes erbij. Doe ze in een diepe braadpan en verhit deze. Bak de kipfilet rondom aan en doe dan de frito + water en het laurierblaadje erbij. Kook zachtjes gedurende 15 minuten. Roer regelmatig. Verwijder na deze 15 minuten het laurierblaadje.

3. Snijd de gegrilde paprika in stukjes. Doe met de gare orzo bij de tomatensaus met kip. Serveer de Griekse kip orzo met feta en tzaziki. Garneer evt. met wat fijngesneden peterselie zoals op de foto.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht