Griekse gyros

17 juli 2017Dagmar

Met dit makkelijk recept maak je superlekkere Griekse gyros op basis van kip, Griekse kruiden, veldsla, gegrilde paprika, tzaziki en feta. Geserveerd op een pita broodje, wrap of lekker met frietjes. Dit snel gerecht maak ik vaker doordeweeks omdat het zo lekker is en omdat het zo snel klaar is. Wij zitten na een drukke werkdag binnen een half uurtje te smullen van dit Grieks feestmaaltje. 

Griekse gyros
Griekse gyros
Zelfgemaakte Griekse gyros: erg lekker en makkelijk om te maken. Ook leuk en lekker om een Griekse kapsalon mee te maken. 

Ingrediënten voor de Griekse gyros
(hoofdgerecht voor 4 personen)

500 gram kipfilet in reepjes of stukjes
2 eetlepels Griekse kruidenmix
250 gram gegrilde paprika mix
2 eetlepels olijfolie

Voor erbij: pita’s, 100 gram veldsla, tzaziki en feta

Zo maak je de Griekse gyros
1. Bak de kip gaar en goudbruin in 2 eetlepels olijfolie. Kruid met de Griekse kruiden. Snijd de paprika mix in reepjes en doe deze erbij. Verwarm nog even mee en dat is je Griekse gyros al klaar.

2. Serveer de Griekse gyros met pitas, veldsla, tzaziki en feta.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
         

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht