Goulashsoep

23 februari 2020Dagmar
Blog post

Met dit recept zet je een grote pan goedgevulde goulashsoep op tafel! Met malse stukjes rundvlees, rode paprika en ui. Heerlijk op smaak gebracht met o.a. (gerookt) paprikapoeder, komijn en karwijzaad. Een heerlijke verwarmende soep die ik graag in het najaar eet. Jij ook? Lees dan snel verder hoe je hem maakt!

Ingrediënten voor goulashsoep (voor ongeveer 2 liter stevige soep voor +/- 6 personen)
ongeveer 800 gram riblappen
2 rode paprika’s
4 uien
6 medium tomaten
4 teentjes knoflook
70 gram (1 klein blikje) tomatenpuree
1.5 liter runderbouillon van 3 bouillonblokjes
100 ml rode wijn
Kruiden: 4 laurierblaadjes, 2 eetlepels paprikapoeder, 1 eetlepel zoet gerookt paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn, 1/4 theelepel karwijzaad
olijfolie
peper en zout

Voor erbij: crème fraîche (light)

Goulashsoep recept
1. Begin eerst met al het snijwerk. Snipper de ui. Pers de knoflook uit. Snijd de paprika, tomaat en vlees in blokjes wat kleiner dan 1 cm.

2. Bak de ui glazig in wat olijfolie. Bak de knoflook en alle kruiden samen met het vlees en tomatenpuree ongeveer 5 minuten mee. Kruid met peper en zout. Schenk de wijn en bouillon erbij en breng aan de kook. Kook zachtjes gedurende 2.5 uur. Verwijder daarna de laurierblaadjes. Breng naar wens verder op smaak met peper en zout.

Je kunt eventueel aardappelblokjes of pasta (op het laatst) meegaren in de soep. Lekker met stokbrood en kruidenboter. Ook lekker: serveer deze soep met een lepeltje crème fraîche!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht