Goulash

27 april 2014Dagmar

Goulash: een heerlijke Hongaarse stoofschotel met rundvlees, ui en paprika.Dit recept heb ik van een vriend gekregen. Inmiddels heeft deze goulash een vast plekje verdient in ons kookrepertoir, zo lekker vinden wij hem. Het is een fijn gerecht om in het weekend te maken omdat het vrij lang op moet staan. Maar dat betekent dan wel weer dat je ondertussen fijn iets anders kan gaan doen. Ondertussen trekken de heerlijke hartige geuren van de goulash die lekker op het fornuis staat te pruttelen door het huis. Misschien verheug jij je bij het maken van dit recept net zoals ons op het moment dat het ein-de-lijk etenstijd is. Geniet ervan!

Ingrediënten voor goulash
(hoofdgerecht voor 4 personen)

1 kg runderpoulet
2 uien
2 volle eetlepels zoete of milde paprikapoeder (bijvoorbeeld van Jonnie Boer verkrijgbaar bij AH)
2 teentjes knoflook
1 pak Heinz tomatenfritto
± 1 liter runderbouillon
1 handje verse peterselie
Versgemalen zout en peper
Wat bloem
Olie om te bakken
2 rode paprika’s
1 bakje champignons

En zo maak je deze goulash
1. Maak de bouillon volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de paprika’s en champignons in kleine stukjes (dit kun je desgewenst ook pas doen tegen de tijd dat je de goulash wil gaan serveren). Snijd de uien in grove stukken en pers de knoflook.

2. Dep het vlees droog met keukenpapier (dan bruint het mooier en worden de smaken beter behouden) en bestrooi het vlees vervolgens met de bloem.

3. Bak het vlees aan in de olie in een hete pan. Als te pan te vol raakt doe dit dan in gedeeltes. Vlak voor het laatste deel van het vlees aangebruind is bestrooi je het met de paprikapoeder. Pas op, dit kan snel aanbranden. Indien nodig meteen afblussen met bouillon.

4.  Voeg al het vlees, samen met de  uien, knoflook en tomaat, toe aan een stoofpan en giet er net genoeg bouillon op tot alles net onder staat. Laat dit ongeveer 1.5-2.5 uur (of tot het vlees bij een beetje druk uit elkaar valt) zachtjes sudderen. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

5. Ongeveer een half uur voordat de goulash klaar is kun je de champignons en rode paprika apart bakken in een vloeibaar bakproduct. Door ze apart te bereiden, behouden ze hun smaken beter. De gebakken champignons en rode paprika als allerlaatste toevoegen.

Serveertips:  Goulash laat zich leuk serveren in een  1-persoonsovenschaaltje en je kan garneren met wat verse gesnipperde peterselie. Lekker met gekookte aardappeltjes, frietjes, rijst of brood.

Wil je geen update van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Recept: R. Heffels

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht