Dit is een van onze favoriete verjaardagshapjes en 1 van de eerste dingen die ik leerde maken: gevulde eieren. Natuurlijk ook heerlijk met Pasen! 

Dit heb je nodig voor 20 gevulde eieren
10 hardgekookte en afgekoelde eieren
6 eetlepels (Zaanse) mayonaise*
1/2 theelepel selderiezout
1/2 theelepel kerrie poeder
1/2 theelepel milde mosterd

Voor het garneren gebruik je wat fijngeknipte verse bieslook en wat paprikapoeder.
Verder heb je een spuitzak en spuitmondje nodig.

* Je kan eventueel ook zelf mayonaise maken met dit recept.

En zo maak je de gevulde eieren
1. Pel de eieren en halveer ze. Schep het eigeel er voorzichtig uit en verzamel alle eigelen in een kom. Houd de eiwitten apart.

gevulde eieren

2. Prak de eigelen met behulp van de mayonaise fijn met een vork tot er een luchtig egaal mengsel ontstaat. Breng dit mengsel op smaak met de kruiden. Het is belangrijk om het mengsel zo fijn mogelijk te prakken zodat een egale mousse ontstaat en je zonder problemen mooie toefjes kunt maken. Als het mengsel te dik of onvoldoende egaal is zal je spuitmondje verstoppen en dan krijg je geen mooie toefjes.

gevulde eieren

 

gevulde eieren

3. Vul een spuitzak met het mengsel en vul de eiwitten met mooie toefjes. Tip van Jeanette van simpel lekker eten: leg de eiwitten voor het vullen in een papieren cupcake vormpje, zodat de eieren niet wegglijden.

4. Werk de eieren af met een snufje paprikapoeder en wat fijngeknipte bieslook.

gevulde eieren

untitled-36
Je kunt natuurlijk ook zelf heerlijke romige eiersalade maken. Klik hier voor het recept. 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze gefrituurde uienringen misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van deze Amerikaanse BBQ burgers? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

5 Responses to Gevulde eieren

  1. Lena schreef:

    Zalig! Ik ben dol op gevulde eieren. Ik maak ze ook wel eens avocado of koriander of met humus. In alle smaken en uitvoeringen vind ik ze heerlijk.

  2. Sander schreef:

    Het is inderdaad echt zo’n standaard hapje, maar stiekem toch altijd lekker. Zelf heb ik ze laatst gemaakt met een drupje goede truffelolie. Een lekkere touch!

  3. Nicole schreef:

    Je kunt ook een klein kontje vh eiwit wegsnijden zodat ze blijven staan tijdens het vullen en op de schaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk