Door deze tomaatjes ruim een uurtje in de oven te zetten met wat olijfolie haal je het beste uit ze naar boven: ze worden heerlijk zoet. Ik vind ze heerlijk! Vroeger lustte ik geen tomaatjes, maar deze geroosterde tomaatjes wil ik wel elke dag eten  icon-smile-o 

untitled-262
Door het roosteren in de oven worden de tomaatjes heerlijk zoet. Besprenkel ze voor ze de oven ingaan met olijfolie. Ze mogen glanzen zoals Assepoester op het bal.

Dit heb je nodig voor 2 personen als bijgerecht
400 gram cherrytomaatjes, afgespoeld en gedroogd (tip: koop tomaatjes die nog aan een takje vastzitten, die zijn veel lekkerder).
olijfolie van goede kwaliteit

Verder heb je een ovenschaal nodig.

En zo maak je de geroosterde tomaatjes
1. Verwarm de oven 10 minuten voor op 100 graden (electrische oven).

2. Leg de tomaatjes in de ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie. Zet de schaal in de oven en rooster de tomaatjes ongeveer 75 minuten. Haal daarna de schaal uit de oven en laat ze 5 minuten rusten. Lekker bij bijvoorbeeld gegrilde steak met chimichurri met chili spaghetti (foto hieronder).

tip: gebruik de restwarmte van de bbq om deze tomaatjes in een aluminiumschaal op de bbq te bereiden. Eet ze de volgende dag als bijgerecht, of onder de pasta. Je zou ze ook als basis voor een heerlijk zoete tomatensoep kunnen gebruiken. Op pizza lijken ze me trouwens ook heerlijk  icon-smile-o

untitled-290
Een superlekkere combinatie: gegrilde steak met chimichurri, chili spaghetti en geroosterde tomaatjes. Yum! Klik hier voor het recept.

Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk