Gele paprikasoep

8 maart 2018Dagmar
Blog post

Ruim 20 jaar geleden proefde ik voor het eerst deze gele paprikasoep. Nooit gedacht dat ik die zo lekker zou vinden dat ik hem nu nog steeds maandelijks maak! Gele paprika’s hebben een verfijnde, zachte en zoete smaak. Ook bij kinderen daarom vaak geliefd! Hij blijkt echter bij iedereen goed in de smaak te vallen die ik hem voorzet sindsdien, dus vandaar een vertruffelijk waardig recept! Deze soep kun je makkelijk invriezen dus ook super handig om een voorraadje van te maken of als je ruim op tijd aan de voorbereidingen van je (Paas)diner wilt beginnen.

Gele paprikasoep
Gele paprikasoep: makkelijk te maken en een erg geliefd familierecept!

Ingrediënten voor gele paprikasoep
(voorgerecht voor 4 personen)

2 gele paprika’s (hoe rijper hoe smakelijker)
50 gram roomboter
125 ml crème fraîche (kleine beker) op kamertemperatuur
1 liter groentenbouillon (evt gemaakt van bouillonblokjes)
Bieslook
Peper en zout

Verder heb je een staafmixer nodig

Recept voor gele paprikasoep
1.  Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes. Verhit de roomboter in de soepketel. Ik gebruik altijd gezouten roomboter, maar dat is een kwestie van smaak. Let op dat de boter niet bruin wordt, want dat komt de smaak en de kleur van de soep niet ten goede. Laat de stukjes paprika zachtjes op klein vuur stoven met de deksel op de pan gedurende (ongeveer) 30 minuten. Af en toe roeren om aanbranden te voorkomen.

2. Voeg de crème fraîche toe en roer goed door. Pureer de soep nu met de staafmixer mooi glad. Als dat minder goed lukt,  doe er dan alvast een beetje bouillon bij.

3. Voeg 1 liter bouillon toe. Ik maak deze gewoon met blokjes, lekker, snel en simpel. Breng de soep weer aan de kook en laat nog eens 30 minuten zachtjes pruttelen met deksel!

4. Breng de soep indien nodig nog op smaak met zout en peper. Serveer met fijngeknipte verse bieslook! Smakelijk!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Stephanie

Bereiding, foto’s en styling: Stephanie Könings

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht