Gefrituurde uienringen

15 juni 2015Dagmar

Makkelijk om te maken en superlekker: gefrituurde uienringen. Een lekker zomers (tapas) gerechtje. Mijn versie maak ik met panko (Japans broodkruim) dat de onion rings extra krokant maakt.

untitled-318
Heel lekker met bijvoorbeeld chilisaus of knoflooksaus. Door de panko worden de gefrituurde uienringen lekker krokant. Een superlekker borrelhapje.

Dit heb je nodig
1 grote ui, gepeld en in ringen van ongeveer 2 cm gesneden
1 kom gevuld met 150 gram bloem op smaak gebracht met cayennepeper, peper en zout
500 ml zonnebloemolie (of een friteuse verhit tot 180 graden)
1 soepbord gevuld met een bodempje panko (panko is o.a. verkrijgbaar bij toko en de wat grotere AH)
125 ml spa rood (pas bij het beslag doen vlak voordat je de uienringen frituurt)

Zo maak je een kommetje gefrituurde uienringen
1. Verwarm de olie in een steelpannetje totdat je er een stukje brood in ca 15 seconden goudbruin in kan frituren (of verhit de friteuse tot 180 graden).

2. Maak een beslag door de spa rood bij het gekruide bloemmengsel te gieten. Roer tot er een glad beslag ontstaat. Het beslag moet ongeveer de dikte van yoghurt hebben.

3. Haal de uienringen met 3-4 stuks tegelijkertijd met een vork door het beslag.

4. Dep de uienringen in de panko totdat ze mooi bedekt zijn.

5. Frituur de uienringen goudbruin. Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier en bestrooi ze zout. Serveer ze meteen.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze avocado kruidenboter misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van deze Amerikaanse BBQ burgers? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

3 Reacties

  • Lies

    16 juni 2015 at 2:37 pm

    Klinkt wel heel lekker, ik ben benieuwd of het ook in een air flyer kan!

    1. Dagmar

      16 juni 2015 at 9:19 pm

      Hoi Lies, laat het even terugweten als je ze hebt geprobeerd in de air fryer, zou ik leuk vinden!

      hartelijke groet,

      Dagmar

  • Corrie Wensink

    29 juni 2015 at 7:02 pm

    Hallo Dagmar,
    Even een reactie op de Onion Rings.
    Ik heb ze gemaakt en ze zijn erg lekker bij een glaasje.
    Ik moest wel even een slag ervan te pakken krijgen met het papje. Het mag niet te dun worden, dan wordt het een knoeiboel. maar het resultaat was echt heel lekker. Een aanrader dus voor iedereen.
    Groetjes Corrie

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht