Makkelijk om te maken en superlekker: gefrituurde uienringen. Een lekker zomers (tapas) gerechtje. Mijn versie maak ik met panko (Japans broodkruim) dat de onion rings extra krokant maakt.

untitled-318
Heel lekker met bijvoorbeeld chilisaus of knoflooksaus. Door de panko worden de gefrituurde uienringen lekker krokant. Een superlekker borrelhapje.

Dit heb je nodig
1 grote ui, gepeld en in ringen van ongeveer 2 cm gesneden
1 kom gevuld met 150 gram bloem op smaak gebracht met cayennepeper, peper en zout
500 ml zonnebloemolie (of een friteuse verhit tot 180 graden)
1 soepbord gevuld met een bodempje panko (panko is o.a. verkrijgbaar bij toko en de wat grotere AH)
125 ml spa rood (pas bij het beslag doen vlak voordat je de uienringen frituurt)

Zo maak je een kommetje gefrituurde uienringen
1. Verwarm de olie in een steelpannetje totdat je er een stukje brood in ca 15 seconden goudbruin in kan frituren (of verhit de friteuse tot 180 graden).

2. Maak een beslag door de spa rood bij het gekruide bloemmengsel te gieten. Roer tot er een glad beslag ontstaat. Het beslag moet ongeveer de dikte van yoghurt hebben.

3. Haal de uienringen met 3-4 stuks tegelijkertijd met een vork door het beslag.

4. Dep de uienringen in de panko totdat ze mooi bedekt zijn.

5. Frituur de uienringen goudbruin. Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier en bestrooi ze zout. Serveer ze meteen.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze avocado kruidenboter misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van deze Amerikaanse BBQ burgers? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

3 Responses to Gefrituurde uienringen

  1. Lies schreef:

    Klinkt wel heel lekker, ik ben benieuwd of het ook in een air flyer kan!

  2. Corrie Wensink schreef:

    Hallo Dagmar,
    Even een reactie op de Onion Rings.
    Ik heb ze gemaakt en ze zijn erg lekker bij een glaasje.
    Ik moest wel even een slag ervan te pakken krijgen met het papje. Het mag niet te dun worden, dan wordt het een knoeiboel. maar het resultaat was echt heel lekker. Een aanrader dus voor iedereen.
    Groetjes Corrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk