Falafel recept

6 januari 2016Dagmar

De watertandende lekkere geur van deze homemade falafel is fenomenaal. Ik moest me echt beheersen bij het maken van de foto’s om de falafel niet ter plekke op te eten! Dit falafel recept is heel makkelijk om zelf te maken, maar nog belangrijker: het is ontzettend lekker. Veel lekkerder dan kant-en-klaar. Nog een plus: de keukenmachine doet al het werk voor je. Het enige wat jij daarna nog hoeft te doen is de falafel te bakken. En daarna heel snel je tanden zetten in een heerlijk stuk Turks brood dat gevuld is met deze heerlijke falafel en knapperige ijsbergsla met knoflooksaus. Yum!

untitled-46
untitled-61
Met dit falafel recept eet je vegetarisch. Leuk en lekker voor de afwisseling. Eet deze falafel met Turks brood, ijsbergsla en knoflooksaus. Als je een keer zelf het Turks brood wilt bakken van bovenstaande foto, het recept van Eslem is heerlijk. Variatietip: met onderstaand recept kun je ook twee falafel burgers vormen en deze bakken. 

Dit heb je nodig voor 2 personen
1 blik kikkererwten (400 gram, uitgelekt en afgespoeld)
2 teentjes knoflook
2-3 eetlepels bloem
1 theelepel bakpoeder
1 ui
3-4 eetlepels fijngesneden peterselie
1 theelepel gemalen koriander
1 puddinglepel gemalen komijn
peper en zout
neutrale olie om in te bakken

En zo maak je het falafel recept
1. Snipper de ui en knoflook in de keukenmachine. Doe de kikkererwten erbij en maal ze fijn. Schraap zo nodig de zijkanten van de keukenmachine een paar keer schoon. Doe de bloem, bakppoeder, komijn, koriander, peterselie en peper en zout erbij erbij en mix opnieuw tot er een stevige puree ontstaat. Als het mengsel te nat is, doe je er nog wat bloem bij. Is het te droog doe er dan een klein beetje neutrale olie bij.

2. Rol een staaf van het falafelmengsel. Snijd de staaf in plakjes en bak deze aan beide zijden goudbruin in de olie. Zo heb je mooie gelijke plakjes die gelijktijdig garen. Het beste kun je de falafel bakken in een koekenpan met anti-aanbaklaag.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze chocoladetaart met een dikke laag chocoladeglazuur misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht