Cranberrysaus maken. Deze heerlijke cranberrysaus maak je heel makkelijk met maar 3 ingrediënten: verse cranberries, basterdsuiker en water. Een kwartiertje zachtjes koken en je cranberrysaus is al klaar. Deze saus smaakt fantastisch bij zowel hartige als zoete gerechtjes. Dit kun je er allemaal mee doen.

Cranberrysaus maken
 Cranberries zijn bij uitstek geschikt om te combineren met heerlijkse winterse gerechten. Met cranberrysaus kun je werkelijk alle kanten op.

Cranberrysaus maken
Cranberrysaus smaakt fantastisch bij bijvoorbeeld ham. Maar laat zich naast varkensvlees ook prima combineren met bijvoorbeeld wild en gevogelte.

Cranberrysaus maken
Een wafel met warme cranberrysaus! Dat is weer eens wat anders dan een wafel met warme kersen. Nog een bolletje roomijs erbij en je hebt een heerlijk winters dessert. Maar je kunt nog veel meer doen met deze cranberrysaus. Lepel eens wat cranberrysaus over een toastje met brie. Of een amuselepeltje met paté. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Dit heb je nodig om cranberrysaus te maken
(voor 4 personen)

200 gram verse cranberries
150 gram donkere basterdsuiker
120 ml water

Cranberrysaus maken
1. Spoel de cranberries af. Breng alle ingrediënten voor de cranberrysaus aan de kook in een steelpannetje. Laat een kwartiertje zachtjes doorkoken. Roer regelmatig. Let erop dat je de saus niet teveel inkookt. Dan krijg je een soort cranberry karamel die hard en te kleverig wordt.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze bastogne cheesecake met butterscotch misschien ook wat voor je.  Of neem eens een kijkje in de receptenindexWil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Responses to Cranberrysaus maken

  1. Ziet er heerlijk uit ! Mooie website !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk