• Categorie: Soep
  • Gepubliceerd op: april 6, 2016
  • Geschreven door:

Simply is soms toch echt the best! Dit lekker courgette soepje valt ook beslist in deze categorie. Met slechts 4 ingrediënten -ok, zout en peper niet meegeteld- tover je deze overheerlijke courgette soep op tafel. Supersimpel, superlekker en supersnel klaar binnen slechts 30 minuten. Lekker als voorgerecht of bij de lunch. En natuurlijk heb ik weer wat lekkere variatietips voor je. Wat dacht je van bijvoorbeeld wat zalmsnippers in dit soepje?

Dit heb je nodig voor courgette soep voor 4 personen
2 courgettes (in stukjes gesneden)
2 uien (gesnipperd)
1 liter kippenbouillon
4 eetlepels olijfolie
peper en zout naar smaak

En zo maak je deze lekkere courgette soep
1. Bak de ui en courgette licht goudbruin in de olijfolie. Schenk de bouillon erbij en kook zachtjes gedurende 15 minuten.

2. Pureer de soep en smullen maar.

Tips Deze courgette soep combineert heerlijk met:
– Geroosterd brood met hummus;
– Zalmsnippers;
– Wat (soya) room;
– Groene pesto.

courgette soep
Deze courgette soep is een heerlijk licht voorgerecht en is ook heerlijk om mee te lunchen. 

Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk