Clafoutis met bramen

10 augustus 2016Dagmar

Toen ik van een vriendin een grote berg prachtige bramen kreeg uit eigen tuin besloot ik er een bramen clafoutis mee te maken.  Kersenclafoutis is voor de Fransen wat appeltaart voor Nederlanders is; een heerlijke klassieker en een traditioneel Frans nagerecht. Het is een soort luchtig gebak met een heerlijke amandelsmaak en je kunt hem maken met allerlei zomerfruit. In dit geval dus met bramen. Lekkers zomers gebak met heerlijk zomerfruit!

Clafoutis met bramen
 Clafoutis met zomerfruit, heerlijk! Het beslag lijkt een beetje op pannekoekenbeslag en is vrij dun, bak deze clafoutis met bramen daarom in een schaal en niet in een bakvorm. Gebaseerd op een recept van Gordon Ramsay. 

Dit heb je nodig voor de bramen clafoutis
(voor ongeveer 8 stukken)

50 gram amandelmeel of gemalen witte amandelen
15 gram bloem
2 eieren
3 eierdooiers
70 gram rietsuiker
10 gram stevia (poeder, uit pot)
flinke mespunt (zee)zout
200 ml slagroom
1.5 eetlepel cream sherry
300 gram bramen
boter en poedersuiker voor de schaal of bakvorm (ik gebruikte een schaal met een diameter van 25 cm)

Zo maak je de bramen clafoutis
1. Verwarm de oven minimaal 10 minuten voor op 190 graden (electrische oven).

2. Klop de eieren met de slagroom in een maatbeker. Meng in een kom het amandelmeel, de bloem, het zout en de suiker/stevia. Maak een kuiltje in het midden. en voeg het ei-slagroom mengsel al roerend toe. Meng tot een glad beslag.

3. Beboter de bakvorm(pjes) en bestuif met poedersuiker.

4. Voeg het fruit toe, en daarna voorzichtig het beslag.

5. Bak de clafoutis ongeveer 20-25 minuten. De clafoutis moet goudbruin zijn en in het midden een vaste textuur hebben.

6. Laat ongeveer 10 minuten rusten. Serveer lauw, bestoven met poedersuiker en desgewenst een bolletje ijs.

Clafoutis met bramen
Deze clafoutis met bramen is errug lekker en makkelijk om te maken. 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze chocoladetaart met glazuur misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van deze aardbeien slagroomtaart? Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, styling en foto’s: Dagmar
Gebaseerd op een recept van Gordon Ramsay

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht