Chimichurri is een populaire saus en marinade afkomstig uit Argentinië en Uruguay. Dit licht zuur-pittig & kruidige chimichurri recept bestaat o.a. uit zeer fijn gesneden sjalot, rode peper knoflook en peterselie. Echt een aanrader. Superlekker als BBQ marinade en/of bij een lekker gegrilde steak of rib-eye. Ik geef je ook nog een lekkere recepttip. 

untitled-292
 Een hele lekkere combinatie: gegrilde steak chimichurri met chili spaghetti en geroosterde zoete tomaatjes. Klik hier voor dit recept.

Voor de chimichurri heb je nodig
120 ml olijfolie van goede kwaliteit
2 sjalotten, zeer fijn gesnipperd
2 tenen knoflook, zeer fijn gesneden
1 handje verse peterselie, zeer fijn gesneden
2 laurierblaadjes, zeer fijn gesneden
1 rode peper, zonder zaadlijst, zeer fijn gesneden
4 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
zout en peper naar smaak

Dit is voor een klein jampotje chimichurri dat je een weekje in de koelkast kan bewaren. Ik ga hem invriezen. Zodra ik weet of hij daarna nog lekker is laat ik het hier terugweten.

untitled-290
 Een feestje op je bord deze saus die aan confetti doet denken. 

En zo maak je dit chimichurri recept 
1. Meng alle ingrediënten voor de chimichurri door elkaar en bewaar afgedekt tot gebruik in de koelkast. Ik gebruik hiervoor een jampotje met deksel.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze avocado kruidenboter misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van deze Amerikaanse BBQ burgers? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Responses to Chimichurri recept

  1. Conny schreef:

    Dat ziet er lekker uit! Die chimichurri ga ik zeker maken, hoewel ik geen vlees eet. Maar bij een stuk gegrilde vis zal het vast en zeker ook smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk