• Categorie: Zoet
  • Gepubliceerd op: juni 21, 2016
  • Geschreven door:

Grote soezen, gevuld met verse slagroom en geglazuurd met gesmolten chocolade. Ik heb het natuurlijk over Bossche bollen! Deze typisch Nederlandse lekkernij is ook bekend onder moorkop en sjekladebol. Hoe dan ook; ik ben er dol op en daarom vond ik het superleuk om zelf met een recept aan de slag te gaan. Dit is het resultaat: een makkelijk Bossche bollen recept waar je je vingers bij aflikt. Met handige stap-voor-stap foto’s.

untitled-126
Dit heb je nodig voor 4 Bossche bollen
Voor de soezen
50 gram boter
125 ml water
62.5 gram bloem
2 eieren
een mespunt zout

Voor de vulling
1 zakje klopfix
200 ml slagroom
2 tot 3 eetlepels suiker

Verder heb je 200 gram melkchocolade nodig om de soezen te glazuren. (deze kocht ik speciaal voor dit recept: een aanrader).

En zo maak je de Bossche bollen (4 stuks)
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven).
Bossche bollen recept

6.  Schep 4 grote opscheplepels op een bakplaat bekleed met een vel bakpapier. Bak de soezen 25-30  minuten. Open de ovendeur niet tussentijds, dan zakken de soezen in. Schakel de oven uit en laat ze nog ongeveer 30 minuten in de oven staan met de ovendeur een stukje open.

7. Haal de soezen uit de oven en laat ze verder afkoelen. Knip ze aan de onderkant voorzichtig een stukje open om ze te vullen.

8. Smelt de chocolade au bain marie. Schenk de gesmolten chocolade in een kleine maatbeker. Schenk de chocolade over de soezen en laat uitharden.

9. Klop de slagroom stijf met de suiker en klopfix. Vul de soezen met de slagroom. Ik gebruikte hiervoor een spuitzak.

Bossche bollen recept
Bossche bollen: onweerstaanbaar lekkere soezen met een dikke laag echte chocolade en gevuld met verse slagroom. 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze chocoladetaart met glazuur misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van deze aardbeien slagroomtaart? Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, styling en foto’s: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk