Baba Ganoush recept

20 oktober 2015Dagmar

Baba ganoush is een romige auberginepuree met tahin, olijfolie en knoflook. Superlekker op Turks brood, toast of crackers als dip of lunch. En wat mooi meegenomen is dat je met dit baba ganoush recept meteen op een hele lekkere manier extra groenten binnen krijgt.

untitled-464
Wat Turks brood, baba ganoush, lekkere olijfolie, grof zeezout en je hebt een heerlijk voorgerechtje!

Dit je nodig voor een groot schaaltje baba ganoush
2 aubergines
1 groot teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie + wat extra voor het bakken van de aubergines
6 eetlepels tahin (sesampasta, verkrijgbaar bij bijvoorbeeld een Turkse supermarkt en AH XXL)
zout en peper naar smaak

En zo maak je de baba ganoush

1. Was de aubergines. Prik met een vork flink wat gaatjes in de aubergines. Smeer ze in met wat olijfolie. Wikkel ze in aluminiumfolie en bak ze een uurtje op 170 graden in de oven. Draai ze  halverwege om.

2. Haal de aubergines voorzichtig uit de aluminiumfolie. Laat ze een kwartiertje afkoelen. Verwijder het vel en schep het vruchtvlees eruit in een kommetje. Prak de aubergine fijn met een vork.

3. Pers de knoflook uit boven de auberginepuree. Roer de tahin en olijfolie erdoor.

4. Breng op smaak met peper en zout. Klaar! Smeren maar   icon-smile-o
untitled-465
Baba ganoush is ook heel lekker op crackers. Lekker om mee te lunchen.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze romige hummus misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van avocado ‘kruidenboter’. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht