Ananas salsa

13 januari 2017Dagmar

Wat een feestje deze ananas salsa! Een lekker tropisch bijgerecht om lekker vrolijk van te worden. Heerlijk bij bijvoorbeeld gegrilde kip, gebakken zalm of varkensvlees. Nou ja, waar is deze ananas salsa niet lekker bij kun je beter vragen. Ik bedacht deze ananas salsa als bijgerecht bij een sappig stukje gebakken zalm. En lekker dat hij is! Deze verdient een plekje op Vertruffelijk.nl Let the sun shine in!

ananas salsa
Deze ananas salsa is zoet, een beetje zuur, sappig, een klein beetje pittig, fris en ook een beetje hartig. Zooo lekker! Je kan deze ananas salsa combineren met vis, vlees of gevogelte. In een wrap, op een burger, door de salade of pasta. Je kan ook variëren met de ingrediënten. Vervang de ananas bijvoorbeeld door mango en doe er nog wat blokjes avocado door. Of gril de ananas even. Je zou de peterselie ook kunnen vervangen door basilicum of munt. 

Dit heb je nodig voor ananas salsa
(bijgerecht voor 2 personen)
250 gram verse ananas (in blokjes)
1 rode paprika (in blokjes)
1/4 komkommer (met schil, zonder zaadlijst, in blokjes)
een kneepje rode Spaanse peper pasta (een kleine verse rode peper zonder zaadlijst in dunne reepjes kan ook)
sap van 1 sinaasappel
een beetje citroensap
een beetje balsamico azijn
zout naar smaak
een beetje fijngesneden peterselie of koriander

Zo maak je de ananas salsa
1. Breng het sinaasappelsap op smaak met citroensap, balsamico azijn, rode peper pasta, peterselie of koriander en zout naar smaak. Als de smaken naar je zin zijn, schep je de blokjes ananas, komkommer en paprika erdoor. Klaar is je ananas salsa!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze Griekse hamburgers met feta misschien ook wat voor je.  Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook.

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht