Alpaca high tea

30 augustus 2018Dagmar
Blog post

Ja, een alpaca high tea! Dat gaan we doen! Riep ik tegen mijn man toen ik de mogelijkheid voor een alpaca high tea ontdekte. Ik vind alpaca’s zo’n leuke dieren. Hun vriendelijke guitige uitstraling in combinatie met een dikke fluffy vacht maken dat ik het ontzettend leuke dieren vind. Combineer deze hoge knuffel- en aaibaarheidsfactor met een high tea en je begrijpt dat ik diezelfde dag nog een reservering plaatste! Graag vertel ik jullie meer over onze ontmoeting met deze bijzondere dieren bij een alpacaboerderij in Lemelerveld (Overijssel). 


We reserveerden via www.alpacaboerderij.nl de tea time de luxe voor € 39.50 per persoon. Met dit arrangement breng je 2 uurtjes door tussen de loslopende alpaca’s met onbeperkt thee met 3 verschillende Sweet, Cookies & Chocolate torens.

Alpaca's alpacaboerderij Lemelerveld
Zijn ze niet supercute? Aangekomen op de alpacaboerderij mogen we aan een grote picknicktafel aanschuiven voor de alpaca high tea. We worden omgeven door verschillende loslopende alpaca’s waaronder deze van de foto. De alpaca links heet Popje. Geweldige naam! Popje heeft een halfzijdige verlamming waardoor ze speciale aandacht en zorg nodig heeft. Zo moet ze in de winter binnenstaan omdat anders haar oogje bevriest (door de halfzijdige verlamming). Voor alpaca fokkers is zo’n zorgenbeestje niet interessant, maar op deze alpaca boerderij krijgt Popje alle aandacht en zorg die ze nodig heeft. De meeste aanwezige alpaca’s hebben een soortgelijk ‘vlekje’, maar de zussen die de alpacaboerderij als nevenbezigheid uitbaten ontfermen zich met veel plezier en liefde over hen.

Alpaca high tea
De locatie is hartstikke leuk en sfeervol aangekleed met parasolletjes, witte ijzeren tafeltjes, grove balen stro, Delfts blauwachtig servies met daarbij mooie bonte Zuid-Amerikaanse kussens en kleden.  Het totaalplaatje is net zo vrolijk en leuk als de uitstraling van de alpaca’s. In de hoge Andes (Zuid-Amerika) worden alpaca’s als huisdier gehouden. Ze hebben een schofthoofte van zo’n 90 cm met een lange hals en ditto vacht. Alpaca’s zijn familie van kamelen (bron wikipedia.nl). Zijn ze net zo zacht en fluffy als ze eruit zien? Ja, kan ik inmiddels uit eigen ervaring bevestigen. 

Alpaca Popje
Tsja, popje veroverde meteen een plekje in mijn hart. Wat een schatje. De zus die ons meer verteld over het ontstaan van de alpaca boerderij en de individuele dieren vertelt dat het zomaar kan zijn dat ze van het ene op het andere moment besluiten te stoppen met het concept van een high tea met alpaca’s. Eerder boden ze ook wandelingen met alpaca’s aan maar daar hadden deze beestjes niet altijd even veel zin in. Als een alpaca ergens geen zin in heeft dan vertikt hij het namelijk. Zo bleven de alpaca’s regelmatig stil staan tijdens zo’n wandeling. Voldoende aanleiding om de wandeling vanuit dierenwelzijn oogpunt te staken. Ik vind het top dat de zussen het welzijn van de alpaca’s voorop stellen en kan me hier goed in verplaatsen. Dat betekent ook dat als jij graag deze high tea ook wilt boeken, ik je aanraad daar niet te lang mee te wachten  icon-smile-o .

alpaca high tea Overijssel

Impressie van de high tea. Voorverpakt snoep met e-numers. Daar moet je je dan ook vooral niet teveel van voorstellen. Maar zelf gaf ik daar niet zoveel om, want het ging me toch vooral om de ontmoeting met de alpaca’s. Ik vond het erg leuk, fijn en rustgevend (bijna therapeutisch) om 2 uurtjes met deze bijzondere dieren doorgebracht te hebben. Dat de zussen het allerbeste met de alpaca’s voor hebben vind ik ook geweldig. Een aanrader!

Ook een alpaca high tea boeken?
Kijk voor meer informatie op www.alpacaboerderij.nl  of check de Facebookpagina. Op youtube kun je ook nog een filmpje bekijken als je dat wil.

Reserveren voor de alpaca high tea via mijn foodblog en onderstaand contactformulier is dus NIET mogelijk!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar
Foto’s en tekst: Dagmar
Dit artikel werd niet gesponsord.

3 Reacties

 • Lizette

  31 augustus 2018 at 4:29 pm

  Ziet er super gezellig en schattig uit met die fluffy beestjes! Goed dat ze het dierenwelzijn voorop zetten. Wel een klein beetje jammer van de snoepjes voor die prijs. Tof dat je man mee ging, dat zie ik de mijne niet snel doen hihi!

  1. Dagmar

   1 september 2018 at 9:02 pm

   Ja vond ik ook een beetje jammer. Inderdaad leuk dat hij mee wilde 🙂

 • Lena

  21 december 2019 at 5:00 pm

  super leuk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht