• Categorie: Vlees
  • Gepubliceerd op: november 10, 2015
  • Geschreven door:

De lekkerste bobotie maak je zelf! Dit is een lekker Afrikaans bobotie recept: een zoete licht pittige gehaktschotel uit de oven. Het gehakt wordt op smaak gebracht met o.a. kerrie, kaneel, koriander en mangochutney. Dit wordt voorzien van een laagje ei-kaasmengsel dat stolt in de oven. Klinkt goed toch? Lekker met rijst en bijvoorbeeld gestoofde spitskool. Een lekker kruidig gerecht voor het najaar. Lees snel verder hoe je het zelf maakt zonder pakjes en zakjes.

untitled-365
Ik ben dol op gekruid eten met uitgesproken smaken. Jij ook? Met het onderstaande recept breng je het gehakt lekker op smaak. De oven maakt het klusje voor je af.

Dit heb je nodig voor 4 personen
600 gram biologisch rundergehakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel abrikozenjam
4 eetlepels mango chutney
1 eetlepel palm suiker
1.5 eetlepel kerriepoeder
1/2 tl gemalen kaneel
1 theelepel gemalen koriander
3 eetlepels krenten
1/2 eetlepel sambal
4 laurierblaadjes (heel)
peper en zout naar smaak
3 eetlepels olijfolie
3 eieren
150 ml melk
25 gram geraspte kaas

En zo maak je het Afrikaans bobotie recept
1. Verwarm de oven voor op 180 ̊C (electrische oven). Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui glazig met de knoflook. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Bak het gehakt niet krokant want het gaat zo nog de oven in. Kruid het gehakt met de kerrie, koriander, kaneel, abrikozenjam , sambal, palmsuiker en mangochutney. Breng verder op smaak met peper en zout. Meng de krenten eronder. Verdeel het vleesmengsel over aparte bakvormen of een ovenschaal.

2. Klop de eieren los met de melk en roer de kaas eronder. Schenk over het vleesmengsel. Schik de laurierblaadjes erop.  Bak de boboti ongeveer 25 minuten in de oven of tot de bovenkant mooi goudbruin is en het ei gestold. Serveer de bobotie met bijvoorbeeld rijst en gestoofde spitskool. Ook lekker: laat de spitskool achterwege en bak wat stukjes gele paprika bij het gare gehakt mee.

untitled-368
Bobotie: een lekker Zuid-Afrikaans hoofdgerecht dat je makkelijk op tafel tovert. 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze Thaise kip curry misschien ook wat voor je.  Of wacht dacht je van zelfgekruide Griekse gehaktballetjes? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk