Zoete aardappelpuree met gekarameliseerde knoflook

21 oktober 2019Dagmar
Blog post

Bij restaurant Graffiti in Heerlen at ik een zalige zoete aardappel mash met knoflook en die vond ik zo lekker dat ik een eigen versie bedacht! Dat werd deze zoete aardappelpuree met gekarameliseerde knoflook. Om te voorkomen dat de knoflook te scherp zou smaak karameliseerde ik hem heel makkelijk door hem goudbruin te bakken in wat boter. Nog even uitpersen, mengen met wat gestampte gekookte zoete aardappels, wat peper en zout naar smaak en je zoete aardappelpuree met gekarameliseerde knoflook is al klaar. O ja, er zitten maar liefst 6 tenen knoflook in dit lekker bijgerecht voor twee. Simpel en lekker!

Deze zoete aardappelpuree is bijvoorbeeld lekker bij deze langzaam gegaarde varkenswangetjes met Marsala en Limburgse stroop. Dat is weer eens een wat ander stamppotje met een lekker stoofgerecht!

Ingrediënten voor zoete aardappelpuree met gekarameliseerde knoflook
(bijgerecht voor 2 personen)

ongeveer 500 gram zoete aardappels
6 vrij dikke tenen knoflook
boter om te bakken
peper en zout naar smaak

Zoete aardappelpuree met gekarameliseerde knoflook recept
1.
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke grove stukken. Zet ze op in ruim water en breng aan de kook. Kook zachtjes gedurende 20 minuten. Giet ze af en stamp de aardappels fijn, bijvoorbeeld met een pureestamper. Houd de puree warm.

2. Bak ondertussen de gepelde tenen knoflook goudbruin in wat boter, pers ze uit en meng ze met de zoete aardappelpuree. Breng naar wens op smaak met peper en zout. Klaar!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht