Zelfgemaakte gladde hummus

9 november 2014Dagmar
Blog post

Hummus, ik ben er dol op! Maar hoe krijg je hem mooi glad als je hem zelf maakt? Ik ging online op zoek en kwam bij the New York Times het recept van Ottolenghi uit ‘Jeruzalem’ tegen. Het recept gaat uit van gedroogde kikkererwten maar ik heb voor mijn versie kikkererwten uit blik gebruikt. Ik werd niet teleurgesteld, met wat kleine aanpassingen aan het oorspronkelijke recept maakte ik de lekkerste, romigste en gladde hummus tot nu toe! Lees snel verder hoe je dit ook voor elkaar krijgt!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-37.jpg

Ingrediënten voor 1 bordje zelfgemaakte hummus
1 blik kikkererwten (van 310 gram, uitlekgewicht 265 gram)
1 theelepel baksoda
1 theelepel zout
270 gram tahin
100 ml ijswater
750 ml koud water
2 eetlepels citroensap
2 dikke tenen knoflook (geperst)

Verder nodig: een keukenmachine en een zeef

Gladde hummus recept
1. Giet de kikkererwten in een zeef en spoel ze af tot ze niet meer schuimen. Bak ze met 1 theelepel baksoda gedurende ongeveer 3 minuten onder voortdurend roeren. Schenk 750 ml water erbij en breng aan de kook. Kook zachtjes gedurende ongeveer 5 minuten en verwijder de velletjes en het schuim ondertussen die komen bovendrijven. Giet de kikkererwten af. Bij mij zag het eruit als er heel veel velletjes nog waren losgekomen maar ik heb die gewoon meegepureerd en me beperkt tot het wegnemen van de velletjes die tijdens het koken boven waren komen drijven.

2. Doe de uitgelekte kikkererwten in de keukenmachine en zet deze aan. Voeg de geperste knoflook, tahin, zout en het citroensap al draaiende toe. Schenk vervolgens langzaam 100 ml ijswater er al draaiende bij. Proef of de hummus op smaak is en kruid zo nodig bij met wat zout of voeg nog wat extra citroensap toe. Mooi glad is hij he? 🙂

Bewaar de hummus tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lekkere spread van paprika met feta misschien ook wat voor jou. Of wat dacht je van deze heerlijke lasagna met zalm, mozzarella en crème fraîche?

untitled-166

Tekst, foto’s, bereiding en styling: Dagmar

Dit artikel bevat een affiliate link. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht