Zelfgemaakte citroensiroop en limonade

11 juni 2015Dagmar

Omdat ik graag minder frisdrank met kunstmatige zoetstoffen wil drinken ben ik overgestapt op siroopjes aangelengd met bruisend mineraalwater. Maar daar zit best veel suiker en ook nog allerlei toevoegingen in. Daardoor kwam ik het op idee om zelf een siroop te maken met minder suiker. Het werd een citroensiroop met rietsuiker en wat natuurlijke stevia zoetstof. Daarmee maak ik lekkere frisse zomerse drankjes. Heerlijk met dit zomerse weer. Dit is het recept.

untitled-297
Door (bruisend) water toe te voegen aan de siroop maak je in een handomdraai je eigen citroen limonade. 

En zo maak je de zelfgemaakte citroensiroop en limonade
1. Los 100 gram rietsuiker op met 6 gram stevia poeder in 300 ml citroensap (van ongeveer 10 citroenen) door deze samen te verhitten in een steelpan.

2. Laat afkoelen. Je siroop is nu klaar voor gebruik. Zelf drink ik mijn homemade citroenlimonade graag met bruisend water, verse muntblaadjes en ijsblokjes. Mmmm!

untitled-295
Doe er nog wat ijsklontjes, schijfjes citroen en verse muntblaadjes bij en je verkoelend drankje is klaar. Doordat in deze siroop minder suiker zit is hij niet zoet, maar juist lekker fris. 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze avocado kruidenboter misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van deze Amerikaanse BBQ burgers?
Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht