Zalm saté noedels

12 juni 2017Dagmar

Deze zalm saté noedels zijn binnen ongeveer een half uurtje klaar. Zonder pakjes en zakjes. Toen ik warm gerookte zalm stukken had liggen en ik zin had in saté met noedels bedacht ik dit lekker gerecht. De warm gerookte zalm smaakt super in combinatie met de zoete, hartige en licht pittige saté noedels. De gestoomde broccoli zorgt voor de dagelijkse portie groente en door ten slotte nog wat atjar bij deze zalm saté noedels te serveren heb je ook nog een frisse zoetzure noot. Kortom: al deze smaken komen samen in dit superlekker gerecht! Klaar binnen ongeveer een half uurtje. 

Zalm saté noedels
Zalm saté noedels
Met dit makkelijk en simpel gerecht maak je heerlijke zalm saté noedels zonder pakjes en zakjes. Tip: zijn de noedels op? Ook lekker met spaghetti!

Ingrediënten voor de zalm saté noedels
(hoofdgerecht voor 2 personen)
250 gram warm gerookte zalmstukken
500 gram broccoli (diepvries)
200 gram noedels
voor de saté saus: 3 flinke eetlepels pindakaas, 3 eetlepels ketjap medja, 1/2 theelepel donkerbruine basterdsuiker, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel vissaus, 1/2 theelepel tamarinde en een scheut water
peper en zout naar smaak
voor erbij: atjar en kroepoek
optioneel: 2 eetlepels geroosterde pinda’s

Zo maak je de zalm saté noedels
1. Kook de noedels volgens de verpakking gaar in ruim gezouten water. Stoom de broccoli gaar. Snijd de stukken zalm in grove stukken.

2. Maak de saus door alle ingrediënten hiervoor al roerend te verwarmen in een koekenpan.Houd de saus warm tot gebruik. Schep de gare noedels door de saus, combineer met de broccoli, zalm en eventueel pinda’s. Kruid naar wens met peper en zout. Serveer met atjar en kroepoek.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht