Zalm met zalige paprikasaus

2 mei 2020Dagmar
Blog post

Toen ik bij mede foodie Hanneke van Culinea een schitterende oranje paprikasaus voorbij zag komen was mijn belangstelling gewekt. De combinatie van gegrilde paprika met room moest wel lekker zijn! Ik maakte een variatie op deze lekkere saus en voegde ook nog knoflook, crème fraîche, paprikapoeder en tabasco toe. Het resultaat: een fluwelen zoete, rokerige en kruidige paprikaroomsaus die zo lekker is dat ik mijn bord aflikte. En nog licht ook dankzij het gebruik van kookroom light en crème fraîche light. Geweldig lekker dit!

Ingrediënten voor zalm met zalige paprikasaus
(onderdeel van een hoofdgerecht voor 2 personen)
2 zalmfilets van 125 gram ongeveer elk (zonder huid)
peper en zout
olijfolie

voor de romige paprikasaus
2 rode paprika’s
120 ml kookroom light
2 eetlepels crème fraîche light
1 teentje knoflook uit de pers
een snufje paprikapoeder
een paar druppeltjes rode tabasco

verder heb je aluminiumfolie en een grillpan nodig

 Zalm met zalige paprikasaus recept
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven). Knip de groene steeltjes van de paprika’s zodat je de bovenkant ook kan grillen. Vet de paprika’s licht in met olijfolie en grill ze tot ze redelijk zwart geblakerd zijn in een hete grillpan. Wikkel de paprika’s in aluminiumfolie, leg ze in een ovenschaal en schuif ze een half uurtje in de oven. Laat ze een beetje afkoelen (snijd ze een stuk open, dan gaat dit sneller en kun je ze qua hitte beter verdragen) verwijder daarna (voorzichtig, heet!) het zwartgeblakerde vel, het restant steeltje en zaadlijsten (gooi weg). Verwarm de kookroom (niet laten koken) en pureer de rode paprika met de kookroom samen met de geperste knoflook. Zeef de saus.

2. Kruid de zalmfilets met peper en zout en bak ze gaar. Houd ze warm tussen aluminiumfolie. Schenk bijna al het vet uit de pan en zet de pan terug op het fornuis. Schenk de saus in de pan. Meng de crème fraîche met de saus met behulp van een garde. Breng op smaak met paprikapoeder, tabasco en eventueel wat zout.

Serveer de paprikasaus met de gebakken zalm. Bord aflik waardig. Lekker met aardappelgratin en bijvoorbeeld groene asperges of gestoomde broccoli. Ook lekker met geschroeide bimi!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht