Zalm met Surinaamse bloemkoolrijst en gekarameliseerde paksoi

9 mei 2021Dagmar
Blog post

Dit keer heb ik een lekker gerecht bedacht met groenten in de hoofdrol met een lekker stukje vis erbij: zalm met Surinaamse bloemkoolrijst en gekarameliseerde paksoi. Bloemkoolrijst maak je makkelijk door bloemkoolroosjes fijn te malen in een keukenmachine tot je de consistentie van rijst krijgt. Ik heb de bloemkoolrijst op smaak gebracht met een Surinaamse nasi trafasie kruidenmix en trassi. Heel lekker. De paksoi karameliseer je en breng je daarna verder op smaak met ketjap medja. Erbij een stukje zalm gebakken met Portugese kruiden. Heel lekker dit hoofdgerecht met vette vis en maar liefst ruim 350 gram groenten per persoon!

Zin om dit gerecht met lekker veel groenten te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor zalm met Surinaamse bloemkoolrijst en gekarameliseerde paksoi
(hoofdgerecht voor 2 personen)

2 zalmfilets van ongeveer 100 gram elk
2 theelepels Portugese kruiden kip (kruidenmix verkrijgbaar in de supermarkt)
neutrale olie
peper en zout

voor de Surinaamse bloemkoolrijst
ongeveer 400 gram verse bloemkoolroosjes
1 theelepel faja lobi nasi trafasi roerbakmix
1/4 theelepel trassi trafasi

voor de gekarameliseerde paksoi
ongeveer 300 gram paksoi
2 eetlepels ketjap medja

je hebt verder een keukenmachine nodig om de bloemkoolrijst te maken (of koop deze kant-en-klaar)

Zalm met Surinaamse bloemkoolrijst en gekarameliseerde paksoi recept
1. 
Maak de bloemkoolrijst door de bloemkoolroosjes tot ‘rijst’ fijn te malen in de keukenmachine. Verhit wat olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de bloemkoolrijst zacht. Breng op de smaak met de nasi trafasi kruidenmix en trassi. Kruid naar smaak met peper en zout. Houd warm tot gebruik.

2. Halveer de paksoi in de lengte en snijd het witte deel in kleine stukjes en het blad in reepjes. Verhit wat olie in een pan met anti-aanbaklaag en karameliseer de paksoi goudbruin. Breng op smaak met de ketjap medja en peper en zout naar smaak. Houd warm tot gebruik.

3. Dep de zalm droog en kruid met de Portugese kruiden. Verhit wat olie en bak de zalm gaar. Serveer de zalm met de Surinaamse bloemkoolrijst en gekarameliseerde paksoi. Eet smakelijk!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht