Zalige bruschetta met paddenstoelen

14 mei 2018Dagmar
Blog post

Deze zalige bruschetta met paddenstoelen, truffelolie en geraspte kaas zijn makkelijk om te maken en ontzettend lekker. Gevalletje weinig moeite, groots effect! Veel meer dan de paddenstoelen goudbruin gebakken te hebben in wat (geklaarde) roomboter samen met wat knoflook, peper en zout omvat dit recept namelijk bijna niet. Ik belegde het brood met de gebakken paddenstoelen en maakte dit lekker voorgerechtje of lunch nog lekkerder en helemaal af met wat geraspte kaas, olijfolie met zwarte truffel en wat vlokjes Maldon gerookt zeezout. En toen GENIETEN. Nou ja, als je foodblog Vertruffelijk is dan snap je dat mijn hart hier sneller van gaat slaan! Hier mag je me voor wakker maken…

Zalige bruschetta met paddenstoelen
De paddenstoelen voor deze bruschetta bestaan uit een mengeling van eikhaas, oesterzwammen en shiitake.  Gebakken met wat knoflook en gekruid met peper en zout smaken deze paddenstoelen heerlijk hartig en vlezig. Zo lekker! De eikhaas paddenstoelen zaten in de foodybox lente en ik als paddenstoelenliefhebber kon ik dan ook mijn geluk niet op. Ik heb deze zalige bruschetta sindsdien al een paar keer gemaakt!

Zalige bruschetta met paddenstoelen
Deze bruschetta met paddenstoelen is het walhalla voor paddenstoelen en truffelliefhebbers, al zeg ik het zelf. De bijzondere eikhaas is momenteel verkrijgbaar via Funghi Funghi bij Hanos in Nederland en België, via Rungis en op diverse consumentenmarkten (o.a. de Noordermarkt in Amsterdam). Tip: je maakt deze zalige bruschetta met paddenstoelen nog lekkerder door het brood te grillen met een beetje knoflook en olijfolie. Yum!

Ingrediënten voor zalige bruschetta met paddenstoelen
(voorgerecht voor 4 personen of lunchgerecht voor 2 personen)
ongeveer 300 gram gemengde paddenstoelen / ongeveer 3 handjes
(ik had een combinatie van eikhaas oftewel maitake, shiitake en oesterzwammen)
2 kleine witte stokbroodjes (pistolets)
roomboter of geklaarde boter
zwarte truffel olijfolie
wat geraspte kaas
maldon gerookt zeezout
1 teentje knoflook
peper en zout

Zalige bruschetta met paddenstoelen recept
Verwarm ongeveer 2-3 eetlepels geklaarde of gewone roomboter. Snijd de paddenstoelen zo nodig in stukken van ongeveer 3 cm. Pers het teentje knoflook uit en bak samen met de paddenstoelen. Kruid met peper en zout. Beleg het opengesneden brood met de gebakken paddenstoelen. Bestrooi met wat geraspte kaas, besprenkel met wat gerookt zeezout en de truffelolie. Desgewenst garneer je met wat blaadjes verse tijm. Serveer meteen.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: de eikhaas paddenstoelen zaten in een speciale foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Ik besloot ze te gebruiken in dit recept. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht