Wrap pizza met baharat gehakt en frisse rauwkost

Onlangs maakte ik deze wrap pizza met baharat gehakt en frisse rauwkost. Baharat is een lekker Oosters kruidenmengsel, als je het nog niet kent dan raad ik het je van harte aan. Ik ben er dol op! In feite maak je met dit recept een wat lichtere en voedzamere versie van een pizza taco. Het lekkere kruidige gehakt top je af met lekkere groente zoals gemengde sla, zoete cherrytomaatjes en frisse komkommer. Verder zit er een lichte zelfgemaakte knoflooksaus over de wrap pizza gelepeld maar je kan natuurlijk ook gewoon kant-en-klare knoflooksaus nemen. Dit gaan wij beslist vaker maken. Het is snel, makkelijk en lekker en boven een stuk lichter.

Ingrediënten voor Wrap pizza met baharat gehakt en frisse rauwkost
(voor 2 personen voor een regulier hoofdgerecht of voor 4 als lunch of licht hoofdgerecht)
300 gram biologisch rundergehakt
4 (volkoren) tortilla wraps
4 eetlepels geraspte provolone (of andere lekkere smeltkaas)
1 theelepel baharat kruiden
4 handjes zoete cherry tomaatjes (gehalveerd)
4 flinke handen gemengde sla
1/3 komkommer (in halve schijfjes gesneden)
olijfolie
voor het knoflook-yoghurt sausje
8 flinke eetlepels Griekse yoghurt
2 dikke tenen knoflook uit de pers
citroensap naar smaak
garneren kun je eventueel met nog een beetje sumak doen
Verder heb je de oven en een ovenrooster met bakpapier nodig
Wrap pizza met baharat gehakt en frisse rauwkost recept
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven). Bak het gehakt rul in wat olijfolie en met de baharat kruiden. Verdeel de tortilla wraps over het ovenrooster met bakpapier. Als je oven niet groot genoeg is dan bak je de wraps in 2 keer. Verdeel het gehakt + de geraspte kaas over de tortilla wraps en bak ze ongeveer 4 minuten in de oven.
2. Maak ondertussen het knoflook-yoghurt sausje door alle ingrediënten te mengen.
3. Als de wraps gebakken zijn verdeel je de rauwkost over de tortilla wraps en lepel je wat van de zelfgemaakte lichte knoflooksaus over de toppings. Je pizza wraps zijn klaar, geniet ervan.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
2 Reacties
Marlie
2 mei 2019 at 6:45 pm
Waar haal je de kruiden? Ik woon zelf ook in Sittard, dus als je een plaatselijke winkel hebt?
Dagmar
2 mei 2019 at 6:57 pm
Dag Marlie,
Ik gebruikte baharat kruiden van Jonnie Boer en kocht ze bij de grote AH bij het station: https://www.euroma.nl/original-spices/baharat/
Hele lekker kruiden! Vind ik dan…benieuwd hoe jij ze vindt!