Wentelteefjes van suikerbrood met hangop en rode bessen

20 augustus 2021Dagmar
Blog post

Met dit makkelijk recept maak je een heerlijk verwenontbijtje: wentelteefjes van suikerbrood met hangop en rode bessen. De hangop zorgt voor een romige toets en de rode bessen zijn een fris-zure tegenhanger van het zoete suikerbrood. Kortom: dit ontbijtje is een heel smakelijk begin van jouw dag!

Maak eens wentelteefjes van suikerbrood. Wat mij betreft nog véél lekkerder dan gewone wentelteefjes. Maak ze extra speciaal door ze te combineren met milde hangop en fris-zure rode bessen. Een heerlijke combi! Ben je op zoek naar nog meer rode bessen recepten?
Dan heb ik een leuk nieuwtje! Je kunt via de website van Berrybrothers een gratis receptenboek downloaden.
Mmm! Deze wentelteefjes van suikerbrood met hangop en rode bessen mag je met recht een verwenontbijtje noemen! De rode bessen van Berrybrothers zijn jaarrond verkrijgbaar bij de Albert Heijn. De rode bessen zijn doorschijnend donkerrood van kleur, stevig van structuur en zoet-zuur qua smaak. Rode bessen zijn rijk aan o.a. vitamine C. Deze zomersnoepjes zijn dus niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je!
Ik mag voor het Limburgse familiebedrijf Berrybrothers een aantal recepten met rode bessen ontwikkelen en dit is recept nummer 3! Mocht je het leuk vinden dan kun je in dit artikel alles lezen over mijn bezoek aan Berrybrothers. Berrybrothers heeft het hele proces van teelt tot verpakking in eigen hand en plukt haar bessen op ambachtelijke wijze, met de hand. Daardoor garanderen zij bessen van topkwaliteit. En dat proef je!

Ingrediënten voor wentelteefjes van suikerbrood met hangop en rode bessen

per persoon
3 sneetjes suikerbrood
een handje rode bessen van Berrybrothers (van takjes gerist, verkrijgbaar bij Albert Heijn)
een paar eetlepels milde Hollandse hangop
1 ei
poedersuiker
kaneel en gember
boter

Wentelteefjes van suikerbrood met hangop en rode bessen recept
1. 
Roer het ei los en breng op smaak met een snufje kaneel, gember en wat poedersuiker. Wentel de stukjes suikerbrood in het ei-mengsel. 

2. Bak de wentelteefjes rondom goudbruin in hete boter.

3. Serveer de wentelteefjes met de hangop en de rode bessen. Maak af met wat extra poedersuiker en serveer ze meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar


Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Berrybrothers. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht