Warme salade met gegrilde paprika en feta

1 januari 2018Dagmar
Blog post

Deze warme salade met gegrilde paprika en feta zit bomvol groente en is ontzettend lekker! Er komt geen blaadje sla aan te pas bij deze salade: hij bestaat uit stukjes gegrilde paprika, meegebakken tomaatjes die daardoor lekker zoet worden en wat zilte verkruimelde feta. Wat fijngesneden verse munt en eventueel wat tzaziki zorgen voor een lekkere frisse noot. Je kunt met deze verrukkelijke salade alle kanten op: eet hem als lunch of maak er een lekkere hoofdmaaltijd van door de salade te serveren met Griekse kipspiesjes en met olijfolie gegrild brood. Dat is nog eens een lekkere manier om groente te eten!

Warme salade met gegrilde paprika en feta

Warme salade met gegrilde paprika en feta. Maak eens een warme salade! De combinatie van gegrilde paprika met zoete tomaatjes en feta is superlekker! Je kunt ook lekker variëren met deze salade door er bijvoorbeeld wel wat sla aan toe te voegen en/of andere gegrilde groente zoals aubergine en courgette. Of wat dacht je van rozijntjes en granaatappelpitjes?

Warme salade met gegrilde paprika en feta
Deze verrukkelijke warme salade wordt nog lekkerder met een royale dot tzaziki!

Warme salade met gegrilde paprika en feta

Ik kwam op het idee voor deze salade toen ik behoefte had aan extra groente. Bij de supermarkt ontdekte ik gegrilde paprika in het vriesvak en besloot deze te kopen. Dit is het smakelijk eindresultaat. Lekker als lunch, bijgerecht of met wat aanvullingen ook nog een super hoofdgerecht. 

Ingrediënten voor warme salade met gegrilde paprika en feta
(een lekkere lunch voor 1 persoon of bijgerecht voor 2 personen)
200 gram gegrilde paprika (Bonduelle, diepvries)
180 gram cherry tomaatjes
50 gram feta
1 eetlepel olijfolie
wat fijngesneden verse munt
eventueel wat tzaziki

Warme salade met gegrilde paprika en feta recept
Verhit de olijfolie en bak de stukjes gegrilde paprika tot ze warm zijn. Bak de tomaatjes mee tot ze zacht zijn (ongeveer 5-10 minuten). Schep de groente op een bord, verkruimel de feta en verdeel deze samen met de fijngesneden munt over de warme salade. Lepel eventueel nog wat tzaziki erover en serveer meteen.

Aanraders voor erbij: met olijfolie gegrild brood en deze Griekse kipspiesjes. Om je vingers bij af te likken zo lekker!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht