Wafelbakjes met ijs en kersen + winactie

19 september 2017Dagmar
Blog post

Wafels. Ik ben er dol op! Maar een wafelijzer stond nog niet in mijn keukenkastje. Toen ik door Coolgift werd gevraagd of het me leuk leek om de waffle bowl maker – een wafelijzer waar je superleuke wafelbakjes mee kan maken- uit te testen was ik meteen enthousiast! Ik maakte deze heerlijke luchtige wafelbakjes met ijs en kersen en vertel je graag meer over mijn ervaringen met deze kookgadget! En natuurlijk vertel ik je hoe je deze originele wafelbakjes met ijs en kersen maakt. Spoiler alert: je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig en het is ook nog eens supereenvoudig.Als klap op de vuurpijl mag ik 1 waffle bowl maker weggeven. Lees snel verder hoe je kans maakt.

waffle bowl maker
Dit is de waffle bowl maker waar ik de wafelbakjes van de foto’s mee heb gemaakt. Het wafelijzer heeft een anti aanbak laag die aanbakken voorkomt. Bij mij kwamen de bakjes er perfect uit. Het apparaat is makkelijk in gebruik en laat zich makkelijk schoonmaken. Hij neemt niet veel ruimte in beslag dus is makkelijk om op te bergen.
wafelbakjes met ijs en kersen
Zien deze wafelbakjes niet hartstikke leuk uit? Een hele leuke en originele manier om je wafels eens op een andere manier te serveren.
Wafelbakjes met ijs en kersen
Wafels met ijs en kersen. Niet voor niets een gouden combinatie. De wafelbakjes zijn erg makkelijk om te maken. Je verwarmt de waffle bowl maker voor en als het lichtje uitgaat schep je er wat beslag in. Na slechts 3 en een halve minuut is je eerste wafelbakje al klaar. Ik gebruikte een wafelbeslag waar ik alleen maar water aan hoefde toe te voegen, dus ook dat was supersimpel. Bij de waffle bowl maker zit ook een recept voor klassiek homemade wafelbeslag als daar je voorkeur naar uit gaat. Trouwens, je krijgt een paar bijzondere recepten bij het wafelijzer cadeau. Wat dacht je van bijvoorbeeld hartige wafelbakjes? Of bakjes gemaakt met ander beslag? Njammm!
Wafelbakjes met ijs en kersen
Natuurlijk kun je niet alleen variëren met het beslag maar ook zeker met de vulling. Wat dacht je van havermoutbakjes gevuld met yoghurt en vers fruit? Zei iemand daar havermoutwafels voor ontbijt? Kortom, met dit apparaat kun je alle kanten uit. Ik ben er dan ook blij mee. Terug naar het maken van de wafelbakjes met ijs en kersen van de foto’s. Zien ze er niet watertandend uit? Zo maak je ze!

Ingrediënten voor de wafelbakjes met ijs en kersen
homemade complete mix voor wafels
roomijs
kersen
Verder heb je wat bakspray en een ijsschep nodig. En slagroom als je dat lekker vindt.

Bereidingswijze wafelbakjes met ijs en kersen
1. Verwarm de waffle bowl maker voor. Spray de vorm in met een beetje bakspray. Als het lampje uitgaat is hij klaar voor gebruik. Maak het wafelbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Schep ongeveer twee flinke lepels beslag in de waffle bowl maker gedurende 3.5 minuten. Verwijder het wafelbakje en laat afkoelen. Herhaal tot het beslag op is. Spray na elk bakje de vorm opnieuw lichtjes in. Ik bakte ongeveer 4 wafelbakjes met het beslag.

3. Schep wat ijs in de wafelbakjes en garneer met wat kersen. Serveer eventueel nog met wat slagroom.

Deze waffle bowl maker winnen?
Namens Coolgift mag ik 1 waffle bowl maker weggeven, hoe leuk is dat? Coolgift is een leuke webshop met onder andere hartstikke leuke keuken gadgets waar je bijvoorbeeld zeker iets vindt als op je to-dolijstje cadeau moeder staat. Neem er zeker een kijkje zou ik zeggen.

Wat moet je doen om kans te maken?
Laat hieronder in een reactie weten wat jij voor lekkers zou willen maken met de waffle bowl maker. De origineelste reactie kies ik als winaar. Doe dat uiterlijk 30 september 2017. De winnaar krijgt op zondag 1 oktober 2017 persoonlijk bericht via de mail. Als de winnaar niet reageert binnen 3 werkdagen kies ik een andere winnaar.  De winactie is alleen voor inwoners van Nederland uit praktische overwegingen. Succes!

De winactie is afgelopen. Meedoen is niet meer mogelijk.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

De waffle bowl maker werd aan me opgestuurd. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

20 Reacties

 • Lianne

  19 september 2017 at 3:58 pm

  Wow! Wat leuk, een waffle bowl maker. Ik zou er een banoffee bakje of een brownie bakje van maken. De banoffee wordt met dulche de leche, banaan, slagroom en chocolade schaafsel. Het brownie bakje wordt met stracciatella en pure chocolade ijs. Met stukjes brownie en een aardbeitje voor de sier. Voor het brownie bakje zou ik dan ook brownie wafels maken. Perfect voor iedere chocoholic. O, ik heb er nu al zin in. 🙂

 • Mechthild van Coevorden

  20 september 2017 at 8:15 am

  Ik hoop eindelijk eens toetjes te gaan maken. Dat is een achtergebleven gebied bij mij. Kan best koken en voor voorgerechten en hoofdgerecht draai ik mijn hand niet om. Nu ben ik na lang zeuren van mijn familie met kerst aan de beurt voor het toetje maken. Nou met dot apparaat krijg ik vast inspiratie. Je kunt het vullen met allerlei lekkers. Ik zou het denk ik doen met ijs van Zomers ( plaatselijke ijssalon) en veel lekker luxe fruit. Wellicht met kleine stukjes fudge erover.

 • Daphne Kitzen

  20 september 2017 at 4:17 pm

  Wauw dat ziet we vertruffelijk uit! Alleen al genieten om te zien!

  Zoveel inspiratie om te maken. In de winter wafelbakjes met gebakken appel/noten/kaneel.

  Of tiramisubakjes met een koffieslagroom.

  Of met choco aan de binnenkant, verse ananas en slagroom.

  Of een pizzabakje met hartig deeg.

  Of een ragoutwafel met huisgemaakte kippenragout.

  Mmmmmmm.

 • Sanne Bessems

  20 september 2017 at 4:50 pm

  Wat een leuk idee, hoe komen ze erop! Ik heb het nog nooit gezien. Super leuk!!

  Ik zou het volgende recept maken als ik de wafel bowl maker.

  Een lekker wafel, deze chill ik met vanille ijs. Hier doe ik min zelf gemaakte lemoncurd. Hierover heen kruimels van kletskopjes. En als “finishing touch” rasp ik er witte chocolade krullen eroverheen. Als dit niet gaat smaken weet ik het ook niet meer 😉.

  Groetjes Sanne

 • Henrike verheijen

  20 september 2017 at 6:14 pm

  Oh wat een leuke actie! Als moeder van 2 en bonusmoeder van 2👭👭 is het altijd een uitdaging om snel een leuk toetje 🍮 te knutselen! Aangezien ze hier gek zijn op stoofpeertjes 🍐, zou ik een kaneelwafel maken; zelfgemaakte peertjes erin, vanille ijs 🍨 en gehakte kaneelbrokken on top!

 • Arianne kossen

  21 september 2017 at 6:37 am

  Lijkt mij geweldig om te winnen.
  Wafelbakker Gevuld met eigen gemaakte appelcompote met daarin rozijnen geweld in rum en daarna lekkere zelf geklopte slagroom erop. Mhhhhhhhh

 • Helen

  21 september 2017 at 12:32 pm

  Wat een tof apparaat zeg! Ik zou een wafel bakken met koffie erdoor en deze vullen met zelfgemaakt roomijs met stukjes karamel en pecannoten.. lijkt me een heerlijk dessert!
  Ben ook wel benieuwd hoe een pizza wafel bowl zou smaken, met stukjes salami en kaas door het wafel beslag en deze dan vullen met beetje pizza saus..

 • ilsiee prins

  21 september 2017 at 1:05 pm

  oehhhhhh dat ziet er heeerlijk uit zeg! 😉 & wat een heeeerlijke winactie.. Ik ben zelf ook dol op wafels, maar mijn vriend nog meer hahaha… Uhhhh een orgineel recept, wij zijn zelf altijd in de winter dol op stoofperen, hier zal ik zeker mee gaan experimenteren mocht ik de lukcy lady zijn!!! ;)Seizoensgebonden wafels dus, jammmie!!! 😀 Enne,de grote favoriet blijft toch wel die met ijs, kersen EN slagroom hahah
  Groetje

 • Inge

  21 september 2017 at 4:18 pm

  Jee Dagmar, originaliteit is niet zo aan mij besteed…. De waffle bowl maker is wellicht de oplossing om dit aan te wakkeren, of beter gezegd waffelen (o: Het is in ieder geval een uitdaging om de mogelijkheden uit te proberen; hartig, zoet, warm, koud, met of zonder alcohol….. Het begint al te borrelen…… Aan enthousiasme geen gebrek!
  Groetjes en succes met kiezen.

 • mydi

  22 september 2017 at 10:15 am

  Wat een leuke gadget zeg, ik maak vaker wafels, ze zijn er hier dol op, maar zo’n waffle bowl lijkt me echt helemaal geweldig zeg. Wat zou je daar allemaal voor leuks mee kunnen doen. Wat dacht je van een hartig voorgerecht met zalm, mierikswortel in een wafelbowl van een hartig beslag

 • Hannah Kagenaar

  22 september 2017 at 6:40 pm

  Ik zou heerlijke ijsbakjes maken en die lekker opsmikkelen met mijn gezinnetje! Groetjes Hannah

 • Bas

  22 september 2017 at 7:10 pm

  Wat een leuke actie! Ik hou echt van wafels, zelf nog eigenlijk nooit gemaakt! Mij schieten al hele leuke dingen te binnen! Een red velvet wafelbakje met cheesecakevulling, een brownie wafelbakje met geroosterde nootjes en caramelsaus. Of een vanille bakje met vers fruit en slagroom, ook nooit verkeerd natuurlijk! En een regenboog wafelbakje, dat zou helemaal gaaf zijn!

 • Grete Karina

  22 september 2017 at 8:16 pm

  Wat geweldig zo’n waffle bowl maker en ik loot natuurlijk ook graag mee!
  Ideetjes heb ik volop.
  Ik zou de wafelbakjes vullen met vers fruit.
  Of ijs.
  Of warme kersen met slagroom.
  Of stoofpeertjes met een kaasdakje
  Of geroosterde noten met caramelsaus
  Of met zelfgemaakte zoet-zure appelcompote…
  …. en ga zo maar door!
  Heerlijk allemaal, wat heb ik zin om ermee aan de slag te gaan.

 • Nicky

  22 september 2017 at 8:18 pm

  Wat een gave actie!
  Ik zou er pudding pots van maken.
  Gevuld met chocolademousse, oreo kruimels en een takje munt

 • Heidy

  22 september 2017 at 8:31 pm

  Wát een geweldig lekkere winactie!
  Nu kan ik creaties gaan opsommen om hiermee te gaan maken maar dat doe ik niet want wat ik écht als eerste zou maken is het recept van mijn lieve schoonmoeder…die maakt de lekkerste Limburgse wafels!
  en in deze vorm pimp ik de wafelbakjes nog even met haar hangop receptje🤗

 • Anouk

  23 september 2017 at 5:24 am

  Wat een leuke en originele winactie!
  Ik heb zelf nog nooit wafels gemaakt dus ik zou beginnen met iets makkelijks. Wafels met vanille-ijs, chocolade en nougatkruimels.
  Daarna is natuurlijk the sky the limit 🙂

 • Mandy thewessem

  23 september 2017 at 7:46 am

  Wat een super gaaf apparaat!! Ik kende hem niet tot jouw insta post! En word er heel blij van. Ik hou namelijk onwijs van wafels, maar kan helaas sinds een fikse darminfectie geen gluten meer verdragen en dus geen wafels meer eten.. als ik dan door de stad loop en die geur ruikt kan ik ze weer bijna proeven, zo heerlijk! Een warme wafel met aardbeien <3 of met banaan en nutella! Het is het enige met gluten dat ik echt oprecht Mis! Ok, en churros dan! Dus als ik deze waffle bowl maker zou winnen dan kan ik mezelf zo vaak ik wil verwennen met heerlijke glutenvrije wafels én andere mensen ook laten proeven dat glutenvrij heerlijk kan zijn (winkelproducten zijn vaak zo ook droog!!)! Ik ga duimen, bedankt dat ik dankzij jou weet dat dit bestaat!

 • Mirjam

  23 september 2017 at 9:14 am

  Nog nooit eerder gezien dit, wat ontzettend leuk!

  Ik zou het wafelbakje een chocoladelaagje geven en hem dan vullen met munt en chocolade ijs. Of voor kerst een dessert maken met stoofpeertjes en ijs!
  Of chocoladeijs met kersen!

  Of pindakaas-fudge erin! M’n hoofd begint een beetje te tollen nu 🤣🤗

 • Vera

  29 september 2017 at 3:09 pm

  Hoi! Ik zag je wafelbakjes op Instagram. Zo leuk! Ik schreef daar al dat ik niet van zo’n ‘harde’ wafels houd.
  Mijn oma maakte vroeger van die heerlijke dikke wafels, altijd in de winter, zo rond Kerst. Met zo’n stroomvretend wafelijzer (je kent ze vast ook nog). Soms als de wasmachine draaide, de kerstverlichting aan was en er wafels werden gebakken, dan sloegen de stoppen door 😳.
  Mijn moeder en vader (nu ook opa en oma) bakken de wafels via hetzelfde recept, op dezelfde manier…. en zelfs ook daar sloeg wel eens een stop eruit 😂.
  Mijn kids smullen ook weer van die heerlijke wafels.
  Vorig jaar vroeg mijn oudste dochter voor dit oh zo geheime familierecept.
  Mijn vader, heel trots: ” ik zal het je wel opschrijven”.
  Krijgt ze een paar dagen een mooi getypt blad “Oma’s wafelen” in een plastic mapje.
  Met veel spanning keken we naar dit lang verwachte recept.
  Hier komt die 😂😂😂:
  – 1 kilo meel
  – 1 pond boter (liefst blue band)
  – 1 pond suiker
  – 6 eieren
  – 3 pakjes vanillesuiker

  Ze zijn en blijven gewoon lekker!
  Ons geheime, oh zo ingewikkelde, familierecept!

 • Wilma Wolter

  30 september 2017 at 6:07 pm

  Hallo Dagmar,
  Ik zou het lekker gezond houden. Gewoon vullen met heerlijk vers fruit.
  Ik verheug me erop.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht