Vertruffelijk test: review Le Creuset tulbandvorm

18 maart 2019Dagmar
Blog post

Als trotse ambassadeur voor de geweldige kook- en woonwinkel Dhondt met een hartstikke mooi assortiment werd me gevraagd of ik het leuk zou vinden de Le Creuset tulbandvorm te testen. Nou, natuurlijk! In dit artikel review ik deze bakvorm.

De Le Creuset tulbandvorm heeft de afmetingen 22 x 22 x 10.2 cm. Een mooie grote tulbandvorm dus! Hij is verkrijgbaar bij kook-en woonwinkel Dhondt voor € 40-. De van een anti-aanbaklaag voorziene bakvorm is niet krasbestendig en mag niet in de vaatwasser. De bakvorm is geschikt voor een maximale oventemperatuur van 240 graden en er zit levenslange garantie op.
review Le Creuset tulbandvorm
Ik besloot een lekkere roombotercake met citroen te bakken in de Le Creuset tulbandvorm. De bakvorm laat zich dankzij de feloranje siliconen handgrepen aan de uiteinden makkelijk uit de oven nemen. Je hebt door dit handigheidje meer grip en dat vind ik handig! De meeste bakvormen van Le Creuset hebben dit handigheidje in tegenstelling tot veel reguliere bakvormen. Dat is wel zo extra veilig!
review Le Creuset tulbandvorm
De tulband cake komt nadat ik hem 10 minuten heb laten afkoelen heel makkelijk en zonder dat er stukjes cake achterblijven in de vorm uit de bakvorm. Dat zal dankzij de anti-aanbaklaag zijn die zijn werk uitstekend doet. De mooie tekening van de bakvorm waar ik zo dol op ben is goed zichtbaar. Dat ziet er al veelbelovend uit! Ik ben benieuwd naar de korst.
review Le Creuset tulbandvorm
Zij aanzicht. Ik besluit de cake te glazuren met een citroenglazuur. Het glazuur loopt dankzij het mooie bakresultaat perfect over de cake.
review Le Creuset tulbandvorm
Is het geen plaatje deze prachtige citroencake met citroenglazuur uit de Le Creuset tulbandvorm? De cake heeft een mooie korst en dat vind ik 1 van de lekkerste dingen aan een cake, jij ook? Die korst zit met deze bakvorm wel goed! Ik ben erg blij met deze mooie bakvorm van Le Creuset! Het ligt voor de hand om een cake te bakken in deze tulbandvorm. Maar wat dacht je van een hartige cake? Of een bavarois? Ideetjes genoeg wat je allemaal nog meer zou kunnen proberen met deze multifunctionele tulbandvorm!

Ik zet alle voor- en nadelen nog eens voor je op een rijtje:

Voordelen Le Creuset tulbandvorm
– Mooie gelijkmatige garing
– Handige (en veilige) siliconen handvaten zorgen voor grip en dragen bij aan het veilig uit de oven nemen van de hete bakvorm
– Door anti-aanbaklaag komen producten makkelijk en goed uit de vorm

Nadelen Le Creuset tulbandvorm
– De bakvorm mag niet de vaatwasser. De bakvorm is met een sopje en de zachte kant van een sponsje snel en makkelijk te reinigen
– Relatief dure aanschafsprijs
– Niet krasbestendig (gewoon geen scherpe en/of metalen voorwerpen gebruiken dus)
– Niet vaatwasserbestendig (maar dat zijn de meeste bakvormen niet)

Eindoordeel
De Le Creuset tulbandvorm is verkrijgbaar bij Dhondt voor € 40,- Bij Dhondt zijn nog meer watertandend mooie bakvormen verkrijgbaar dus er zit er vast wel eentje bij die jouw voorkeur heeft. € 40 is relatief gezien natuurlijk best veel geld voor een bakvorm. Maar met deze Le Creuset bakvorm krijg je waar voor je geld. Ik raad hem je zeker aan!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst, foto’s en styling: Dagmar

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Dhondt kook- en woonwinkel. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht