Vertruffelijk test: review Le Creuset cakevorm

4 juli 2018Dagmar
Blog post

In deze post review ik in samenwerking met Kookexpert de Le Creuset cakevorm. Als foodie breng ik veel tijd door in de keuken en goed gereedschap is daarbij voor mij echt het halve werk. Ik nam de proef op de som en onderwierp de Le Creuset cakevorm aan diverse baktesten en de resultaten zet ik in dit artikel voor je op een rij.

Productomschrijving: de Le Creuset cakevorm is een zwarte stalen rechthoekige bakvorm van 23 x 23 cm. Hij is verkrijgbaar bij Kookexpert voor € 28,-. De van een anti-aanbaklaag voorziene cakevorm is niet krasbestendig en mag niet in de vaatwasser.

Vertruffelijk test: review Le Creuset cakevorm
De eerste proef die ik op de som nam met de Le Creuset cakevorm was het bakken van een vanille roombotercake. De cakevorm laat zich dankzij de feloranje siliconen handgrepen aan de uiteinden makkelijk uit de oven nemen. Je hebt door dit handigheidje meer grip en ik vind dat goed bedacht. Wel zo fijn bij iets uit de oven nemen. De meeste reguliere cakevormen hebben dit handigheidje niet. Wat mij betreft al een pluspunt aan deze cakevorm!

Vertruffelijk test: review Le Creuset cakevorm
Maar de smaak is natuurlijk ook erg belangrijk. Het resultaat: een mooie gelijkmatige gebakken cake met een lekkere korst. Dat gelijkmatig gebakken valt me met name op. Met andere (alumium) cakeblikken waren de cakes aan de bovenkant altijd ‘opengebarsten’. Deze maar een heel klein beetje. De cake heel uit deze aluminium cakevormen verwijderen was ook niet altijd even succesvol. De cake laat zich echter makkelijk uit deze Le Creuset cakevorm verwijderen.  Dat komt vast door de anti-aanbaklaag. De cake is ook erg lekker dus ik ben met dit eerste bakresultaat al erg in mijn nopjes.

Vertruffelijk test: review Le Creuset cakevorm
Het tweede gerecht dat ik testte in de Le Creuset bakvorm was dit brioche brood. Ook al een succes. Ook hier weer een mooi gelijkmatig gebakken product met een lekkere korst. Ook dit brood komt heel makkelijk en heel uit de bakvorm. Naast cake kun je dus ook nog eens prima brood bakken in deze Le Creuset cakevorm!

Vertruffelijk test: review Le Creuset cakevorm

Ik zet alle voor- en nadelen nog eens voor je op een rijtje:

Voordelen Le Creuset cakevorm
– Mooie gelijkmatige garing
– Handige (en veilige) siliconen handvaten zorgen voor grip en dragen bij aan het veilig uit de oven nemen van de hete cakevorm
– Multifunctioneel
– Door anti-aanbaklaag komen producten makkelijk en goed uit de vorm

Nadelen Le Creuset cakevorm
– De cakevorm mag niet de vaatwasser
– Relatief dure aanschafsprijs
– Niet krasbestendig (gewoon geen scherpe en/of metalen voorwerpen gebruiken dus)
– Niet vaatwasserbestendig (maar dat zijn de meeste cakevormen niet)

Eindoordeel 
De Le Creuset cakevorm is verkrijgbaar bij Kookexpert voor € 28,- Bij Kookexpert zijn nog meer cakevormen verkrijgbaar dus er zit er vast wel eentje bij die jouw voorkeur heeft. € 28 is relatief gezien natuurlijk best veel geld voor een cakevorm. Maar na deze uitgebreide test ben ik verkocht. Je krijgt waar voor je geld en ik raad je deze cakevorm van harte aan.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
Geniet ervan, Dagmar

Tekst, foto’s en styling: Dagmar

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Kookexpert. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht