Vertruffelijk ontdekt: Luxe high tea bij Di’s Sweets and Chocolates

3 februari 2020Dagmar
Blog post

Als ik ergens van kan genieten dan is het wel een gezellige high tea! Onlangs mocht ik met een vriendin genieten van een luxe high tea bij Di’s Sweets & Chocolates in hartje Heerlen. Van tevoren was ik me al enorm aan het verheugen op allerlei huisgemaakte heerlijkheden maar vooral op de scones. Daar ben ik namelijk dol op! Ik vertel jullie graag meer over deze luxe high tea!

Op een regenachtige zaterdagmiddag mogen we aanschuiven in de gezellige in Engelse stijl aangeklede lunchroom van Di’s Sweets and Chocolates in hartje Heerlen. De tafel wordt al snel voor ons ingedekt met dit servies met bloemetjes en een grote (in dezelfde stijl) theepot met heet water. De sfeer is huiselijk en de medewerkers vriendelijk.
Al snel wordt deze etagère met voornamelijk koude hartige hapjes voor ons op tafel gezet. De hapjes zijn op ons verzoek vegetarisch (maar wel met vis). De etagère is gevuld met sandwiches met brie, walnoten en honing, sandwiches met lekkere tonijnsalade, mini wraps met o.a. lekker gegrilde groente, een komkommerhapje, tomaat-mozzarella spiesjes en bovenin zalige mini cupcakejes en macarons. Alles behalve de macarons is huisgemaakt en dat proeven we. Erg lekker allemaal! Eigenaresse Di, afgekort van Diana is Engelse en zij maakt samen met haar man alle hapjes. Hoe leuk is dat? Een echte Engelse high tea bereid door een Engelse in Heerlen? Bij de lunchroom zit trouwens een meubelzaak met o.a. shabby chic meubelen. Die stijl is helemaal doorgetrokken in het interieur van deze lunchroom.
Tussendoor wordt regelmatig gevraagd of we nog nieuw heet water wensen ten behoeve van de thee. Naast diverse smaken Pickwick kunnen we ook kiezen voor verschillende soorten Engelse bladthee. ‘Die halen we speciaal in Engeland’ wordt ons verteld. Mijn favoriet is de Earl grey bladthee met een twist. De tweede gang is deze eveneens goed gevulde etagère. Dit keer gevuld met scones (yes!), brownies, bonbons en diverse vegetarische bladerdeeghapjes. Het is allemaal lekker maar oeh, die scones. Lekker bros maar niet droog, met voldoende zout en zo lekker met de clotted cream en aardbeienjam die erbij worden geserveerd. Ik heb ze nog niet lekkerder mogen proeven dan hier. Ook hier is alles weer huisgemaakt en de scones zijn zelfs nog warm. Hierbij worden ook nog twee warme ovenverse mini apple pies geserveerd. Kortom: wat een verwennerij. Wat we niet opkrijgen mogen we mee naar huis nemen. Daar was het thuisfront natuurlijk blij mee, dat begrijp je.
En alsof dat lekkers allemaal nog niet genoeg is, krijgen we ook nog dit toetje. Een mini trifle die ook al zo lekker is. We zeggen tegen elkaar hoe lekker iets simpels kan zijn. En dat maakt deze high tea voor ons luxe. Geen chique kunstige hapjes maar hele lekkere hapjes met goede ingrediënten en met liefde en aandacht gemaakt. Het omrijden waard. We hebben een lekkere, gemoedelijke en ontspannen middag gehad hier. Bedankt hiervoor!

Wil jij ook genieten van een echte Engelse luxe high tea bij Di’s
Sweets & Chocolates ?

Di’s Sweets & Chocolates
Oranje Nassaustraat 35
Heerlen
Telefoonnummer: 06 – 28180063

Website: di-sweets-lunchroom.nl

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en foto’s: Dagmar
Ik werd uitgenodigd om bij dit restaurant te eten en schreef er dit artikel over. Lees voor meer informatie mijn disclaimer

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht