Vertruffelijk kookt op de Vakantiebeurs 2015!

11 januari 2015Dagmar

Hallo allemaal, zoals ik afgelopen vrijdag al een beetje verklapte bezoek ik de Vakantiebeurs vrijdag 16 januari op uitnodiging van Vacanceselect voor de presentatie van het kookboek waarin ik met een recept sta opgenomen én om dit gerecht te koken in een leuke wedstrijd! Kom jij ook proeven?

Afgelopen oktober deed ik namelijk mee aan een receptenwedstrijd voor een digitaal kookboek van Vacanceselect, speciaal voor op de camping. Vacanceselect was namelijk op zoek naar lekkere recepten voor op de camping, die leuk, eenvoudig en lekker waren. Naast een vermelding in dit kookboek, zouden de recepten onder andere via de nieuwsbrief van Vacanselect verstuurd worden (123.000 abonnees). Ook zou er verspreiding plaatsvinden via sociale media. Omdat het me leuk leek om speciaal een recept te bedenken voor op de camping, dat naast lekker ook eenvoudig te maken zou zijn, besloot ik om mee te doen.

Het werd een Spaanse versie van pasta carbonara, met chorizo in plaats van spekjes. Het idee voor het recept kreeg ik door rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

– weinig plek in koelkast
– weinig ingrediënten, maar wel heel lekker
– weinig afwas
– liefst snel klaar en eenvoudig te bereiden
– liefst 1 pans gerecht
– buiten leven, is buiten koken en eten
– koken op maximaal 2 pitjes en in 2 pannen

Na het insturen kreeg ik al snel bericht dat mijn recept als een van de 14 recepten was geslecteerd voor het kookboek, hartstikke leuk! Afgelopen december kreeg ik de vraag of ik het leuk zou vinden om aanwezig te zijn bij de presentatie van het digitale kookboek in de Jaarbeurs waarin onder andere mijn ingezonden recept Spaanse penne carbonara is opgenomen ( op de eerste bladzijde nog wel). En of ik het leuk zou vinden om de Spaanse penne carbonara live te koken voor bezoekers van de stand van Vacanceselect vrijdag 16 januari aanstaande als onderdeel van een kookwedstrijd. Alle bloggers die een recept hebben ingestuurd koken om de beurt en bezoekers mogen een rapportcijfer aan de gerechten geven. Degene met het hoogste cijfer wint een reischeque.

Wat extra leuk is, is dat bezoekers van de vakantiebeurs een code kunnen scannen en het kookboek dan direct op hun mobiel hebben staan. Ik vind het leuk en spannend en kijk er erg naar uit. Bezoek jij de vakantiebeurs vrijdag 16 januari, dan zou ik het leuk vinden als je even langskomt op de stand van Vacanceselect en mijn recept komt proeven. Wie weet win ik dankzij jouw beoordeling de leuke reischeque!

Het is trouwens echt een aanrader om de vakantiebeurs te bezoeken als je van lekker eten en drinken houdt. Er is onder andere een leuke culinaire route waar je een soort culinaire mini wereldreis maakt en allerlei leuke en lekkere gerechtjes kunt proeven. Maar er is nog veel meer lekkers te zien, ruiken en proeven. Meer weten? Lees mijn blogpost hierover dan eens, klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

Tekst: Dagmar

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht