Vertruffelijk eet bij restaurant Manjefiek

3 juni 2019Dagmar
Blog post

Onlangs mocht ik met een goede vriendin aanschuiven bij restaurant Manjefiek in Maastricht op uitnodiging van Social Deal  voor een culinair 5-gangen menu. In deze blog vertel ik jullie graag over ons bezoek!

We bezoeken restaurant Manjefiek op een vrijdagavond. Op de foto zie je het elegante en klassieke Franse interieur van restaurant Manjefiek in Maastricht. Manjefiek is gelegen aan de rand van Maastricht ter hoogte van de wijk De Heeg (in de buurt van het MUMC en het MECC). Manjefiek is prachtig gelegen met uitzicht op landerijen en er is een uitgebreide parkeervoorziening aanwezig. Het restaurant beschikt over een terras.
We mogen plaatsnemen aan deze prachtig klassiek ingedekte tafel. Dat is alvast een warm welkom! De gastvrouw is attent en zorgt goed voor ons gedurende de hele avond.
Nadat we hartelijk welkom zijn geheten krijgen we de suggestie voor de Kir Royal (niet inbegrepen) die je hier op de foto ziet. Voor mij een tikje te zoet, maar hoe dan ook een feestelijk begin van onze avond.
Het eerste gerechtje waarvan we mogen genieten is deze panna cotta van limoen met kreeft. Een hele lekkere en culinaire eerste gang. Romig, fris en met een krachtige gegeleerde kreeftenbisque. Yum! Mooi gepresenteerd ook. We zijn reuze benieuwd naar de rest van het culinaire 5-gangen menu. Jij ook? Lees dan snel verder.
De volgende gang is deze mooie flinterdun gesneden verse tonijn met een frisse yuzugel en edamame boontjes. De yuzugel (een heerlijke Japanse citrusvrucht) smaakt lekker fris en de tonijn smelt op je tong. Er worden ingrediënten van mooie kwaliteit gebruikt, dan is tot nu toe al helder. Wat ik zelf een beetje moeilijk vind aan het combineren van tonijn is dat de smaak zo zacht is waardoor andere smaken al snel overheersen. Dat is hier ook een beetje het geval. Een mooie tweede gang en we zijn benieuwd naar de rest!
We zijn in Limburg en het is aspergeseizoen. We kijken dan ook verheugd op als deze heerlijke romige aspergesoep als derde gang wordt geserveerd. Onder het bord zit een servetje dat het wegglijden van het bord voorkomt. Er wordt aandacht besteedt aan dit soort kleine details en dat kan ik zeker waarderen.
Het hoofdgerecht (en gang 4) bestaat uit een mooi en royaal stuk gegrilde zalm met ook hier weer een Aziatische twist. De saus op basis van sojasaus is een mooie begeleider. De groentjes zijn ook mooi. Vinden we het culinair of verrassend? Dat valt mee. We vinden het een mooi bereid hoofdgerecht waarvan we lekker genieten. Bij deze gang drinken we een mooie Grüner Veltliner die er perfect bij past (niet inbegrepen).
Gang 5 is alweer het dessert: een parfait van witte chocolade met een lekkere crumble en heerlijke zoete aardbeitjes. Mooi gepresenteerd ook. Een leuke (een chocolade dessert, what’s not to like?) maar niet uitgesproken spannende afsluiter. Ik ben ondertussen een beetje verwend denk ik, ik houd zelf wat meer van verrassende smaakcombi’s en vond op de panna cotta na het menu een tikje safe. Maar het was wel allemaal erg lekker en we hebben lekker gegeten!

Wil jij ook lekker eten bij restaurant Manjefiek?
Goed nieuws! Op dit moment is dat mogelijk met deze Social Deal voor 
€ 29.50 per persoon (normaalgesproken € 55,-).

Restaurant Manjefiek
Rijksweg 80
Maastricht (buiten het centrum gelegen)
Telefoonnummer: 043-361 0145

Website: www.manjefiek.nl

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en foto’s: Dagmar
Ik werd uitgenodigd om dit restaurant te eten en schreef er dit artikel over in samenwerking met Social Deal. Lees voor meer informatie mijn disclaimer

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht