Vertruffelijk eet bij restaurant Infini

22 juli 2019Dagmar
Blog post

Onlangs ben ik met mijn zus gezellig gaan eten bij restaurant Infini. Restaurant Infini ligt in het mooie Limburgse heuvellandschap en op een zomerse zondagmiddag mochten we hier aanschuiven voor een gastronomisch 5-gangen menu. In deze blog vertel ik jullie graag over ons bezoek!

Het is lekker weer. Na een vriendelijke ontvangst mogen we aanschuiven op het terras met lekker zittende stoelen. We hebben uitzicht op een mooi aangelegde tuin met vijver. We beginnen onze culinaire zussenmiddag met een lekker (alcoholvrij) aperitief en verheugen ons op de eerste gang van het menu bereid met de beste streekproducten uit Limburg.
Maar eerst worden deze amuses op tafel getoverd: bitterballen van lam met tzaziki, kaassoesjes met lavascrème en gemarineerde olijfjes met pastrami. Lekker! Hierna volgt nog een shotje van komkommer met granaatappel en groene curry.
De eerste gang is deze lekkere steak tartaar. De ingrediënten van het menu komen van boeren binnen een straal van 10 kilometer rondom restaurant Infini. Zo komt de steak tartaar van runderen van ’t Pasveld in Margraten. Erbij lekkere smaakmakers zoals kappertjes, Limburgse mosterd, kwartelei, sjalot en kippenhuid. Erg lekker! Als steak tartaar liefhebber kan ik dit gerechtje erg waarderen.
Daarna krijgen we zomerree uit de heuvels van Wahlwiller geserveerd met een superluchtige aardappelpuree, een perfect gepocheerd ei, uitjes Monegask en een kroepoekje met kruidnagel voor wat crunch. Het vlees is zo zacht dat het uit elkaar valt in je mond. De herfstige smaken van kruidnagel zijn lekker aanwezig in deze gastronomische en gedeconstrueerde versie van een stoofpotje met Limburgse streekproducten. Na deze gang volgt een zoete spoom van framboos, citrus en Els La Vera om onze smaakpapillen te verfrissen voor het hoofdgerecht.
Is het geen plaatje? Het hoofdgerecht bestaat uit 2 bereidingen van het Kuijs. Varkensfilet en supermals mooi gekarameliseerd buikspek op een bedje van kool met erbij diverse mooi geportioneerde gesneden groentjes en een zalige kerrie-prei puree. Aan tafel wordt ons mooie en hete bord voorzien van een rijke glanzende saus met o.a. Limburgse mosterd. Een mooi gerecht maar man, dat buikspek, wat zalig!
En dan is het alweer tijd voor het dessert: cheesecake met honing van de dorpsimker, Wahlwiller blauwe bessen, merengue, witte chocolade en amandel. Wat een prachtige presentatie! De cheesecake met honing is niet helemaal mijn smaak maar de rest van dessert vind ik heerlijk! Zoals bijvoorbeeld maar zeker niet uitsluitend de quenelle van ijs op basis van citroenverbena. We sluiten onze zussenmiddag af met een lekker kopje koffie en worden daarbij verwend met een bord huisgemaakte friandises waaronder marshmallow met vlierbloesem, heerlijke chocolade brownies, en stukjes bananencake. Allemaal huisgemaakt en even lekker. Een mooie verwennerij en afsluiting van ons 5-gangen menu met lekkere Limburgse ingrediënten.

Wil jij ook lekker eten bij Restaurant Infini?
Ik kan je zeker aanraden te kiezen voor de bijpassende wijnen, ook beschikbaar als bob-arrangement.

Restaurant Infini
Botterweck 3
Wahlwiller
Telefoonnummer: 043-6012013

E-mail: info@restaurantinfini.nl
Website: www.restaurantinfini.net

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en foto’s: Dagmar
Ik werd uitgenodigd om dit restaurant te eten en schreef er dit artikel over. Lees voor meer informatie mijn disclaimer

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht