Vertruffelijk eet bij restaurant Hunker

22 februari 2019Dagmar
Blog post

‘Misschien bent u al bekend met ons concept? We hebben geen uitgebreide menukaart maar een 3- of 4-gangen verrassingsmenu voor de lunch’ licht gastheer Jeroen van restaurant Hunker toe. Tsja, je bent foodie of niet. Dus uiteraard had ik dit al gespot op de website. Op een vrijdagmiddag toog ik naar Sittard centrum om nu eindelijk eens te eten bij het restaurant waar ik als sinds haar opening najaar 2018 mijn zinnen op had gezet. Aangezien carnaval dit jaar op mijn verjaardag valt en veel restaurants dan gesloten zijn, maakte ik van de gelegenheid gebruik om dan maar op een ander moment te kiezen voor een culinair me-momentje. En daar heb ik beslist geen spijt van! In deze blog vertel ik je graag hoe mijn bezoek aan restaurant Hunker in Sittard was!

Interieur van restaurant Hunker: sfeervol, eigentijds, elegant en een tikje stoer.
1 van de amuses bij restaurant Hunker

Als snel nadat ik door gastvrouw Lieke op een aangename, ontspannen en gastvrije wijze welkom ben geheten en een plekje heb mogen uitkiezen word ik al verrast met deze mooie amuse: een chocolade parel gevuld met o.a. yuzu. Een flinterdun chocolade omhulsel gevuld met het bijzondere Japanse citrusachtige sap. De tweede amuse is ook al zo bijzonder: een mousse van rode biet met flinterdun Sardijns brood. De combinatie van de aardse rode biet met iets zoets dat me aan aardbei doet denken is lekker en bijzonder, net zoals de chocolade parel. Verder wordt er nog een heerlijk zuurdesem broodje met luchtig opgeklopte boter op tafel gezet. Wat een feestje! En dan mag de ‘echte’ lunch nog beginnen!

lunch voorgerecht bij restaurant Hunker

Als voorgerecht krijg ik het visgerechtje van de foto geserveerd: tartaar van dorade met appel, dragonolie, gebakken koolrabi en crème van groene curry. Erbij een stukje op de huid gebakken dorade. Wat een fantastisch lekker gerechtje! Superverse ingrediënten bijzonder gecombineerd. Ik vind het een geweldig lekkere smaakcombinatie en ben met name weg van de dragonolie die dit gerecht voor mij echt naar een hoger plan tilt. Ik zit al vanaf de amuses te genieten met een glimlach, maar die glimlach wordt alleen maar groter naarmate de lunch vordert.

lunch hoofdgerecht bij restaurant Hunker

Fijn dat er bij het opnemen van de bestelling heel prettig wordt gevraagd of er nog wensen zijn ten aanzien van de ingrediënten. Zo kan ik mijn voorkeur voor licht verteerbare gerechtjes aangeven. Als hoofdgerecht wordt de schelvis van de foto geserveerd. Met erbij een schuim van knolselderij, weer wat van die lekkere dragonolie, groene kool, crème van bloemkool, pommes dauphine (Franse aardappelsoesjes) en wat morieljes. Ook al weer een ontzettend lekker gerecht! De schelvis is mooi gegaard, de pommes dauphines zijn licht, luchtig met een heerlijk krokant goudbruin laagje. De vlezige paddenstoelen zijn heerlijk vol van smaak en de crème van bloemkool is van het kaliber ik-lik-mijn-bord-het-liefst-schoon. Ook al zo’n fantastische smaakcombinatie.

Bijpassende wijn bij restaurant Hunker

Bij dit hoofdgerecht werd deze heerlijke zonovergoten Zuid-Franse chardonnay geserveerd. Een volle witte wijn met mooie houttonen en een filmend laagje. Precies het type witte wijn waar ik van houd. En natuurlijk niet onbelangrijk: hij paste mooi bij de schelvis. Ook voor bijpassende wijnen en als wijnliefhebber zit je goed bij restaurant Hunker!

rekening bij restaurant Hunker

Hoewel ik had gekozen voor een 3-gangen lunchmenu vroeg ik of het mogelijk was in plaats van een dessert een koffie te mogen krijgen. Dat was geen enkel probleem. Ter afsluiting van deze culinaire lunch genoot ik als koffieleut na van een heerlijk dampend kopje koffie waar twee lekkere en uiteraard huisgemaakte friandises bij werden geserveerd. 1 van de friandises was een mini kokosmakron met citroen en sinaasappel. Bijzonder en ontzettend lekker! Je kunt al een 3-gangen menu lunch menu bestellen voor €37,-. Met twee glazen bijpassende wijn kom je uit op €50,- Een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding voor dit kaliber restaurant als je het mij vraagt. O ja, de Belgische ‘champagne’ die je op de rekening ziet staan is trouwens een lekker aperitief.

Kortom
Als je houdt van heerlijk culinair genieten en wordt je graag verrast? Ga hier dan eens eten. Ik ben benieuwd of jij net zo zult genieten als ik. Mijn glimlach heb ik de rest van de middag gehouden. En de naam Hunker? Goed gekozen. Ik Hunker nu alweer naar mijn volgend bezoek…

Wil jij ook lekker eten bij restaurant Hunker?
Je kunt lekker lunchen en dineren bij restaurant Hunker. Kijk voor de actuele openingstijden op de website. Tip: reserveren in het weekend is een aanrader, want meer mensen hebben dit restaurant al ontdekt.

Restaurant Hunker
Paardestraat 17
Sittard (centrum)
Telefoonnummer: 046 – 888 63 44

E-mail: info@restauranthunker.nl
Website: www.restauranthunker.nl

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en foto’s: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht