Vertruffelijk eet bij restaurant Graffiti

13 mei 2019Dagmar
Blog post

Op dit moment vindt er een culinaire stoelendans plaats in Zuid-Limburg. Zo heeft Servais Tielman van sterrenrestaurant Cucina del Mondo de Maastrichtse sterrenzaak Beluga van Hans van Wolde en Daniëlle de Boer overgenomen. Hans van Wolde is bezig met zijn nieuwe concept Brut 172 dat begin 2020 haar deuren zal openen. In juli en augustus zullen Servais en Hans samen koken bij Beluga. Vanaf september zal Servais zijn eigen culinaire koers gaan bepalen. Op het adres van Cucina del Mondo is 1 mei jongstleden restaurant Graffiti geopend. Servais Tielman blijft culinair adviseur. Nieuwe eigenaar, en voormalig lid van de keukenbrigade van Cucina del Mondo is Jasper de Vin. Zoals de naam doet vermoeden heeft het restaurant een stoere transformatie ondergaan. Op uitnodiging van Social Deal mochten Stephanie en ik als een van de eersten aanschuiven voor een 4-gangen diner van de chef. Na me weken verheugd te hebben op dit etentje vertel ik jullie graag hoe het was!

En zo is de tafel ingedekt waaraan we mogen plaatsnemen. Wat een prachtig bestek! Op de wanden zijn verschillende graffiti tekeningen aangebracht, lekker stoer! Chef Jasper komt aan tafel enkele suggesties doen voor nog wat heerlijke klinkende bites voorafgaande aan het 4-gangen diner. Pata negra, Holtlamp kreeften bitterballen, kalfskroketjes. Ze klinken allemaal even heerlijk en het liefst willen we ze allemaal wel proeven!
Stephanie en ik laten die fantastisch lekker klinkende bites met een beetje pijn in ons hart aan ons voorbij gaan aangezien er ons maar liefst 4 gangen wachten. We besluiten een lekker aperitief te nemen. Stephanie ging voor een Mojito en ik voor een alcoholvrije prosecco. We worden de hele avond gastvrij en professioneel bediend door het ontspannen personeel. De sfeer is lekker informeel maar de standaard is hoog.
Het eerste gerechtje waarvan we mogen genieten is deze heerlijke dizzy salmon. Niet alleen de kleuren en opmaak maar ook de smaken zijn prachtig: in wodka gemarineerde zalm, zomerse bietjes, mierikswortel, sla-hart en komkommer. Ontzettend lekker! De toon is gezet en we zijn reuze benieuwd naar de rest van het menu, jij ook? Lees dan snel verder!
Als tussengerecht krijgen we dit ontzettend lekker en aromatisch soepje geserveerd. Een smaaksensatie! Een heerljke frisse Thaise kokossoep met Noordzee garnaaltjes, pinda’s, bosui, chili, limoen en gember. In de soep zitten piepkleine stukjes groente die lekker crunchy zijn en zo zorgen voor wat bite. De stukjes pinda’s zijn geroosterd en lekker dat deze combinatie is! Het citroengras waar ik dol op ben zingt mooi door alle smaken heen. Mmm!
Het hoofdgerecht was maar liefst 16 (!) uur langzaam gegaarde brisket van Iers rund. Erbij lekkere bijpassende groente zoals wortel, pastinaak, courgette en een crème van baba ganoush. Aan ons werd voorgesteld hierbij enkele side dishes te bestellen (niet inbegrepen) waarbij we o.a. konden kiezen uit homemade frieten met basilicummayonaise, bimi van de plancha en mashed sweet potatoes met knoflook. We kiezen voor deze laatste twee a €3.50 per stuk en man, wat lekker! Alles is zo ontzettend goed en lekker op smaak. Genieten dit!
Het dessert was deze Valrhona chocolade parfait met een Oreo koekjes bodem. Erbij een bolletje ijs, grafefruit, koffiecrumble en yuzu gel. Een erg leuke afsluiter van een heerlijk diner bij restaurant Graffiti! Een echte aanrader om hier te eten.
Twee blije foodies! Op de wand zien jullie een impressie van de graffiti kunst in het restaurant. De wandschilderingen zullen regelmatig veranderen, net zoals de menukaart met de seizoenen. Hoe leuk is dat! Wij vonden het erg leuk om in dit verfijnde maar stoere restaurant te mogen eten. Ben jij ook zo enthousiast geworden, check dan hier beneden de gave Social Deal die je op dit moment kunt aanschaffen!

Wil jij ook lekker eten bij restaurant Graffiti?
Goed nieuws! Op dit moment is dat mogelijk met deze Social Deal voor 
€ 27.50 per persoon (normaalgesproken € 49.50).

Restaurant Graffiti
Laandertstraat 27
Heerlen (centrum)
Telefoonnummer: 045 571 4241

E-mail: info@restaurantgraffiti.nl
Website: www.restaurantgraffiti.nl

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en foto’s: Dagmar
Ik werd uitgenodigd om dit restaurant te eten en schreef er dit artikel over in samenwerking met Social Deal. Lees voor meer informatie mijn disclaimer

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht