Vertruffelijk eet bij restaurant Fabulous ‘t Eilandje

17 januari 2019Dagmar
Blog post

Fabulous ‘t Eilandje ligt in het net over de grens gelegen Belgische Maaseik. Fabulous bestaat uit een restaurant, beachclub en brasserie omgeven door zo’n 2000 m2 zandoppervlak, gelegen op een soort van eilandje (vandaar de naam). Het is gelegen tussen 2 uitsparingen van een kanaal midden in een natuurgebied. Beachvibes dus!  Op een zaterdagavond mochten Stephanie en ik  op uitnodiging aanschuiven voor een diner in dit restaurant. Ik vertel je er graag meer over!

Fabulous Maaseik
Sfeerimpressie: het interieur van het restaurant. Veel hout, neon-verlichting en opzwepende club muziek op de achtergrond. Er bevinden zich in deze ruimte ook enkele loungebanken rondom een mooie sfeervolle haard. Het restaurant ademt een gezellige en informele sfeer uit.

Fabulous Maaseik
Dit is het tafeltje waar Stephanie en ik mochten aanschuiven voor een speciaal 4-gangen menu. In de comfy stoelen kun je niet anders dan lekker achteruit hangen en ontspannen genieten van wat er gaat komen. Loungen is hier duidelijk het devies!  Je herkent de naam van Stephanie wellicht? Stephanie is ook een echte foodie en schrijft regelmatig superleuke blogs op vertruffelijk.

aperitiefjes
We besluiten de avond te starten met een lekker aperitiefje. Ik ga voor een glaasje frisse prosecco en Stephanie kiest voor een Limoncello Spritz. Op de drankenkaart vind je o.a. lekkere cocktails die mij meteen aan een zonovergoten vakantie doen denken zoals een pina colada cocktail en een tequila sunrise. Ook mocktails en alcoholvrije wijn zijn beschikbaar. Leuk!

Carpaccio
Als voorgerecht kies ik voor deze carpaccio. Ik vond het fijn dat de carpaccio niet een te grote portie was aangezien er nog 3 gangen zouden volgen. De carpaccio wordt gecombineerd met klassiekers zoals rucola en Parmezaan. What’s not to like? Het vlees was ook lekker maar voor mij wel behoorlijk peperig. Die had ik liever zelf gekruid met de peper die op tafel stond. Leuk dat zo’n klassieke carpaccio een keuzemogelijkheid is van het speciale menu.

Mousse van rivierkreeftenstaartjes. 
Stephanie koos als voorgerecht voor deze lekkere mousse van rivierkreeftenstaartjes. Als tussengerechtje mochten we kiezen voor een goed op smaak gebrachte huisgemaakte runderbouillon (waar Stephanie voor koos) of een huisgemaakt prima vissoepje (mijn keuze).

Gegratineerde kabeljauw
De keuken van Fabulous specialiseert zich in visgerechten lazen we op de website. Als hoofdgerecht kozen we allebei dan ook voor een visgerecht. Stephanie genoot van deze met mozzarella gegratineerde kabeljauw met pesto en groentjes.

Vissersvangst
Als visliefhebber liet ik mijn oog vallen op deze Vissersvangst: 3 verschillende stukjes vis met groentjes. De vis was mooi gekarameliseerd en bovendien mooi gegaard. Er lag een stukje vis op het bord dat ik bijzonder lekker vond maar niet kon plaatsen. Bij het afruimen van de bordjes kan de ober me vertellen dat het om Victoriabaars gaat. Persoonlijk had ik deze vis liever niet gekozen aangezien dit is een vis waarvan de viswijzer aangeeft het beter is deze te vermijden. Note to self: volgende vragen uit welke soorten vis een algemeen omschreven visgerecht bestaat  icon-smile-o  Het mooi opgemaakte gerecht nodigt uit om van te genieten en is goed op smaak gebracht. De lekkere groentjes passen er prima bij. Mocht je geen vis fan zijn dan bestaat de keuze voor het hoofdgerecht ook nog uit een gebakken biefstuk met frietjes of een vegetarische pasta. Voor ieder wat wils dus.

Dessert van de chef
Wordt het de witte chocolade panna cotta, de flensjes of het dessert van de chef? De vriendelijke en behulpzame serveerster raadt ons het dessert van de chef aan als nagerecht en wat zijn we blij dat we hier beide voor hebben gekozen! We krijgen een grand dessert met een klein stukje huisgemaakte tiramisu, warme appelcrumble met karamel, een superlekker klein glaasje crème karamel en een bolletje ijs met slagroom. Allemaal héérlijk. Wat ons betreft een aanrader als je hier gaat eten!

Wil jij ook lekker eten bij Fabulous ‘t Eilandje?
Ik bracht een bezoek aan dit restaurant in de winterse maand Januari. Het lijkt me erg leuk om op een mooie zonnige dag plaats te nemen op het terras met een cocktail in mijn hand en mijn voeten in het zandstrand. Stephanie trouwens ook. Het lijkt ons dan ook zeker leuk hier in de zomer nog eens terug te komen!

Fabulous ‘t Eilandje
Komweg 11
Maaseik
Telefoonnummer: 089 20 90 55

E-mail: info@beachclubfabulous.be
Website: www.beachclubfabulous.be 

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Foto’s: Stephanie en Dagmar
Tekst: Dagmar
Ik werd uitgenodigd om dit restaurant te eten en schreef er dit artikel over. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht