Vertruffelijk eet bij kasteel Doenrade

8 januari 2020Dagmar
Blog post

Yes! Dat is nog eens een mooie manier om het nieuwe jaar in te luiden: aanschuiven voor een 3-gangen keuzediner bij Kasteel Doenrade! Kasteel Doenrade stamt uit de twaalfde eeuw en naast lekker eten kun je er ook feesten, vergaderen, overnachten en trouwen. Samen met een vriendin mocht ik plaatsnemen in het restaurant. Ik vertel jullie er graag meer over!

We mogen plaatsnemen in deze prachtige sfeervolle ruimte. Het restaurant is eigentijds klassiek ingericht, mooi bijpassend bij het kasteel.
Onze tafel is mooi voor ons ingedekt. We worden vriendelijk, opgewekt en gastvrij welkom geheten. In de comfortabele stoelen kun je prima een aantal uurtjes gezellig tafelend doorbrengen. We worden verrast met een lekkere amuse van gravad lachs en wakame. Een leuk welkom en lekker begin van onze avond bij Kasteel Doenrade.
Mijn keuze als voorgerecht is deze heerlijke steak tartaar met (of course) truffelmayonaise. De steak tartaar is heerlijk op smaak gebracht en wordt prachtig geserveerd. Wat een leuk idee om steak tartaar zo op te dienen. Mijn vriendin koos voor de paprika velouté en was ook erg in haar nopjes met haar keuze! Het is mogelijk om tegen meerprijs van € 7.50 p.p. het keuzediner uit te breiden met een extra gang waarbij de keuze bestaat uit ravioli met gambavulling en kreeftenschuim of een bitterbal van rivierkreeft met kreeftenschuim. Klinkt dat niet hemels?
Mijn hoofdgerecht is deze mooi gegaarde wildzwijnhaas met winterse groente en een mooie op smaak gebrachte glanzende wildjus. Een gerecht met de smaken van de winter op het bord. Lekker! Mijn vriendin koos voor de roodbaars in witte wijnsaus en ook dat is een heerlijke keuze verzekerd ze me.
De nagerechten (toetjes is een understatement hier) zijn ook al zo lekker. Mijn vriendin kiest voor een zalige vanille panna cotta met vers fruit. Bij het proeven hiervan heb ik bijna spijt van mijn keuze voor een Dame Blanche. Tot…ik deze Dame Blanche proef. De heerlijke duidelijk zelfgemaakte chocoladesaus is namelijk zo lekker. Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat ik eerder zo’n lekkere chocoladesaus bij een Dame Blanche heb geproefd. Hier komen we allebei nog eens graag terug zeggen we tegen elkaar. Niet alleen voor het lekkere eten en prettige bediening, maar ook vanwege de fijne, ontspannen en huiselijke sfeer!

Wil jij ook lekker eten bij Kasteel Doenrade?

Kasteel Doenrade
Limpensweg 20
Doenrade
Telefoonnummer: 046-442 4141


E-mail: kasteeldoenrade@saillanthotels.eu
Website: www.kasteeldoenrade.nl

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en foto’s: Dagmar
Ik werd uitgenodigd om bij dit restaurant te eten en schreef er dit artikel over. Lees voor meer informatie mijn disclaimer

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht