Vertruffelijk eet bij De Kokeers in Maastricht

12 februari 2019Dagmar
Blog post

Het is een druilerige koude winteravond als we het stoepje afdalen naar restaurant De Kokeers in Maastricht. Binnen worden we meteen verwelkomd met een gulle glimlach van de mannelijke kok en een heerlijk brandend haardvuur. Wat een gezellig restaurant zeggen mijn man en ik meteen tegen elkaar. We aten een driegangen keuzemenu met een leuke social deal. Ik vertel je er graag meer over!

Brandend haardvuur bij binnenkomst bij De Kokeers. Wil je meer foto’s van het interieur? Neem dan hier een kijkje binnen.
De menukaart van De Kokeers met riechtig (echt) Mestreechs (Maastrichts). De Kokeers is Maastrichts dialect voor de kokkin die bij de voorbereiding van gro(e)te feesten thuis kwam helpen bij het bereiden van allerlei lekkers. De gezelligheid die dat met zich meebrengt met als grootste compliment ‘good aete’ (goede eters) is wat eigenaren Laurent en Chantal tot uiting willen brengen in hun restaurant De Kokeers.

Snel na binnenkomst krijgen we het speciale social deal keuze menu. Het social deal menu bestaat uit drie gangen. Bij het voor- en hoofdgerecht kun je kiezen uit een vis-, vlees- of vegetarisch gerecht. Bij het nagerecht bestaat de keuze uit een klassieke Dame Blanche of originele parfait van Irisch Coffee. Tip: er is een bijpassend wijnarrangement mogelijk, extra leuk!

Voorgerecht bij De Kokeers: carpaccio

Mijn man ik besluiten als voorgerecht de carpaccio met sla en tomaat, Ciprianisaus, pijnboompitten, basilicumolie en Parmezaanse kaas te bestellen. De lekkere zilte Parmezaan vlokken en de lekkere balsamico op de sla vind ik een lekkere combinatie bij deze mooi opgemaakte carpaccio.

Hoofdgerecht bij De Kokeers: supermalse Diamanthaas

Als hoofdgerecht koos mijn man voor de langzaam gegaarde Diamanthaas met een mooie rode portsaus en groentjes uit de wok. Het vlees was supermals en ook de portsaus was top. De frietjes met mayo die hierbij werden geserveerd waren trouwens ook heerlijk! Als visliefhebber liet ik mijn oog vallen op het Zuid Frans visserspotje met merluza (heek), roodbaars, kabeljauw en mosselen. De mosselen bleven op mijn verzoek achterwege en dat was geen punt. Wat een lekker visgerecht! De vis was heerlijk zacht en net zoals de diamanthaas perfect gegaard. Ook hier was de de bijpassende saus heerlijk. Beide hoofdgerechten zijn wat mij betreft een heerlijke aanrader. Als je van Franse sauzen houdt zit je hier goed.

Dame Blanche

Ik kon geen boe of ba meer zeggen na twee gangen. In plaats van een toetje was het geen punt om een lekkere koffie te bestellen. Mijn man koos voor een lekkere Dame Blanche en kreeg deze als een soort café liegoise geserveerd in een glas. Vanilleijs met chocoladesaus en slagroom: what’s not to like!

Aangeklede koffie bij De Kokeers

Wat ik ook zo leuk vond is dat ik deze aangeklede koffie kreeg met kandijsuiker, heel lekkere amaretti koekjes, gewone suiker en een kannetje koffiemelk. Een leuke afsluiting van een gezellige dinner date met mijn man.

We hebben een leuke avond gehad bij De Kokeers! We vonden de ontspannen sfeer erg fijn. De authenthieke inrichting met een Franse knipoog, de gezellige gemoedelijkheid, de welgemeende glimlach van de eigenaren, het lekkere eten, het attente personeel, de kok die zo nu en dan aanschoof bij gasten met een glas wijn in zijn hand. Alles tezamen droeg hier aan bij. Hier komen we zeker nog eens graag terug.

Wil jij ook lekker eten bij De Kokeers?
Goed nieuws! Op dit moment is dat mogelijk met deze Social Deal voor
€ 16,75- per persoon (normaalgesproken € 36.25).

De Kokeers
Hertogsingel 104
Maastricht (aan de rand van het centrum)
Telefoonnummer: 043 321 11 38 / 06 46 2000 14

E-mail: eten@kokeers.nl
Website:
www.kokeers.nl

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en foto’s: Dagmar
Ik werd uitgenodigd om dit restaurant te eten en schreef er dit artikel over in samenwerking met Social Deal. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht