Vertruffelijk eet bij Brasserie ‘t Boerenhof

8 juni 2019Dagmar
Blog post

Onlangs ben ik met mijn vader gezellig gaan eten bij Brasserie ‘t Boerenhof met een leuke Social Deal.
Brasserie ‘t Boerenhof ligt net over de grens in het Belgische Sint-Martens-Voeren. Op een vrijdagavond mochten we aanschuiven voor een culinair 4-gangen menu. In deze blog vertel ik jullie graag over ons bezoek!

Voor ons bezoek aan Brasserie ‘t Boerenhof leggen we een mooie autorit door het glooiende groene Zuid-Limburgse landschap af en steken ergens in de buurt van Slenaken, Noorbeek en Hoogcruts de grens over naar het Belgische Sint-Martens-Voeren. Er is parkeergelegenheid beschikbaar (evenals een terras trouwens) en na onze auto geparkeerd te hebben nemen we plaats aan 1 van deze steigerhouten tafeltjes. De naam en interieur passen goed bij elkaar. De sfeer is landelijk, informeel en nostalgisch.Het eerste gerechtje is een culinaire verrassing. Benieuwd? Lees dan snel verder!
Het eerste gerechtje is gemarineerde zalm met quinoa, yoghurt en venkel. De zalm is gemarineerd in biet en verder liggen er wat groene asperges en flinterdune stukjes huisgemaakte kroepoek op het prachtige felblauwe bord. Wat een verrassend, mooi en culinair eerste gerechtje! Mijn foodie hart begint sneller te slaan bij de eerste hap: wat hebben ze nog meer voor ons in petto? Nou dat vertel ik je graag!
Het tweede gerechtje is ook al zo’n leuke, mooie en lekkere verrassing: kruidenravioli met paddenstoelen. Kok Robin Mertens serveert alle gerechten met een glimlach en toelichting aan ons uit:”Jullie verwachten misschien een ravioli van pasta, maar dit is een ravioli van gegeleteerde ingekookte runderbouillon”. Mijn vader en ik kijken elkaar met een glimlach aan tijdens het oppeuzelen van dit tussengerechtje. Op naar het hoofdgerecht!
Derde gang en het hoofdgerecht is deze mooi gegaarde lamsfilet met een sausje op basis van zelfgemaakte lamsfond. Erbij heerlijke witte en groene asperges die mooi in het seizoen zijn en verse groene erwtjes. Ze glanzen zo mooi en zijn zo lekker dat ik moet denken aan een uitspraak in een aflevering van Gooische vrouwen: ‘erwtjes van de groente juwelier’. En o die saus! Mijn vader laat zich spontaan ontvallen dat hij al lang niet meer zo ontzettend lekker heeft gegeten en ook ik word van dit gerecht erg blij. Er worden ook nog lekkere frietjes met mayonaise bij het lam geserveerd. Mmm!
En daar houdt de culinaire verrassing niet op: het dessert is een ware smaakexplosie. Op de chocolade crumble rust een vloeibare sinaasappel panna cotta. Erbij chocolademousse, meloenijs met groene tabasco en een tuile. De smaakcombi chocolade -sinaasappel is natuurlijk klassiek, maar de combi met de rest maakt een echte smaakbom van dit gerecht. Robin beloofd dat de ietwat minder pittige groene tabasco mooi past bij de meloen en dat is ook zo. Deze smaakcombinaties heb ik nog nooit geproefd en ik word er erg blij van. Mijn vader trouwens ook.

Genoten
Mijn vader en ik hebben echt genoten van ons avondje uit en voelden ons op ons gemak. Hier komen wij zeker graag nog eens terug spreken we naar elkaar uit. Naast de informele setting en de heerlijke gerechtjes is Brasserie ‘t Boerenhof bovendien een familiezaak. Vader en moeder helpen mee in de bediening en de zonen staan in de open keuken. Ik vind dat zelf altijd de leukste zaken omdat de welgemeende gastvrijheid dan op een natuurlijke manier ongedwongen maar overduidelijk aanwezig lijkt. In het voorste gedeelte van de zaak, afgescheiden door een muur ligt een café waar mensen uit de buurt gezellig het weekend inluiden. Ook dat draagt naar ons idee alleen maar bij aan de familiaire en informele sfeer. In de buurt kun je trouwens prachtig wandelen en ook op je bergschoenen ben je hier van harte welkom voor niet alleen een diner maar ook een lekkere lunch of lekker stuk Limburgse vlaai. Jullie hebben het denk ik wel tussen alle regels door gelezen: we hebben een heerlijke avond gehad.

Wil jij ook lekker eten bij Brasserie ‘t Boerenhof?
Goed nieuws! Op dit moment is dat mogelijk met deze Social Deal voor 
€ 21.50 per persoon (normaalgesproken € 44,-). Ik wil graag zeggen dat ik dit menu ook zonder Social-Deal een uitstekende prijs-kwaliteit vind bieden. Ik raad je van harte aan een bezoek te brengen aan Brasserie ‘t Boerenhof.

Brasserie ‘t Boerenhof
De Plank 48
Sint-Martens-Voeren (net over de Zuid-Limburgse grens bij Hoogcruts)
Telefoonnummer: 0031 6 30 29 62 23

E-mail: info@boerenhof.eu
Website: www.boerenhof.eu

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en foto’s: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht