Vertruffelijk eet bij Bistro Two Roermond

12 september 2020Dagmar
Blog post

Medio september opende Bistro Two haar deuren in Hotel Dux in Roermond en ik had het geluk dat ik er op de officiële openingsavond mocht aanschuiven. Bistro Two is het tweede restaurant van sterrenrestaurant One eigenaren Bethany DeLong en Edwin Soumang. Ik vertel je graag alles over mijn bezoek!

Sfeerimpressie van Bistro Two: warme sfeervolle kleuren met eigentijdse en duurzame materialen. Klassiek met een knipoog naar huidige interieurtrends. Het meubilair is comfortabel en dat is prettig.
Na welkom te zijn geheten door de vriendelijke gastheer starten we onze avond bij Bistro Two met deze alcoholvrije Citrus Spritz. Er staan ook lekkere cocktails op de overzichtelijke kaart. Een goed teken vind ik dat laatste: dat is meestal een voorspeller van verse ingrediënten voor gerechten waaraan aandacht en liefde is geschonken. Dat blijkt ook hier zeker het geval. Kijk maar mee.
Het staat je vrij om kris kras van de kaart te bestellen.Wij waren nieuwsgierig naar het zuurdesembrood en bestelden verder nog heerlijke romige aubergine kroketjes met bieslookmayonaise vooraf. Het brood had een heerlijke korst, zo wil je zuurdesembrood eten! Mijn man vond de kroketjes ook lekker. En hij is een echte carnivoor. De hele avond werden we attent en vriendelijk bediend.
Je kunt ook kiezen van verschillende voorgerechten van de kaart. Wij wilden graag een dessert dus kozen ervoor die over te slaan en meteen de volgende hoofdgerechten te bestellen: kabeljauw met tomaat, olijven en kappertjes (foto) en halve kip uit blik. De kabeljauw was perfect gegaard. Een puur gerecht perfect bereid. De bij de kip behorende klassieke Frans roomsaus met paddenstoelen was bord aflikwaardig. De erbij bestelde frites perfect. Heerlijk allemaal.
Na de ruime porties van het hoofdgerecht waren we blij dat we nog een plekje gereserveerd hadden voor een dessert. Het werden een dame blanche en tarte tatin (foto). Ook deze nagerechten zijn hoog op smaak. De heerlijke zacht gegaarde appel rust op heerlijk luchtig krokant stukje bladerdeeg. Erbij vanille ijs met echte vanille en wat crumble. In plaats van een heftige karamelsaus wordt dit dessert geserveerd met een lichtere siroopachtige karamelsaus. Net zoals de dame blanche zijn de gerechten niet te zoet zodat je alle lekkere smaken goed kunt proeven. Zo komen alle gerechten mooi tot hun recht.
De rekening. Alles bij elkaar genomen wat prijziger maar daar krijg je ook kwaliteit voor. Bistro Two is dan ook een bistro met simpele pure gerechten van mooie kwaliteit en op hoog niveau.
Great food, great mood, dat is hier zeker van toepassing.

Kortom
Houd je van tot in de puntjes bereide bistro gerechten en kun jij een totale fijne eetbeleving enorm waarderen? Ga hier dan eens eten. Ik ben benieuwd of jij net zo zult genieten als ik.

Wil jij ook lekker eten bij Bistro Two?
In het weekend kun je terecht voor zowel lunch als diner. Van woensdag t/m zondag kun je aanschuiven voor het diner. Kijk voor de actuele openingstijden op de website. Ik raad je aan om te reserveren.

Bistro Two
Roerkade 11
Roermond (centrum)
Telefoonnummer: 0475 -79 11 82

E-mail: contact@bistrotwo.nl
www.bistrotwo.nl

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en foto’s: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht