Verslag van de Culiperslunch 2018

16 april 2018Dagmar
Blog post

Verslag van de Culiperslunch 2018: de Culiperslunch is een jaarlijks terugkerend event wat je als foodblogger beslist niet mag missen. Tijdens de Culiperslunch 2018 in de kookfabriek in Amsterdam kreeg ik middels een lunchprogramma van meer dan 35 ‘gangen’ te zien, te horen, te proeven, te ruiken en te ervaren wat je in voorjaar/zomer 2018 op het gebied van eten, drinken & koken aan nieuws kan verwachten.  En dat culi nieuws deel ik natuurlijk graag met jou! Meer dan 35 inspirerende merken presenteerden hun noviteiten.  Kortom: een culinair walhalla waar ik me als een vis in het water voelde. In dit verslag licht ik de meest bijzondere producten, verrassende concepten en de allerlekkerste dingen die ik proefde deze dag voor je uit. Lees je mee?

Lekkernijen van Waldo
Lekkernijen van Waldo
Als je een echte zoetekauw bent dan heb je vast weleens van WALDO gehoord? Zo niet, ga dit dan maar snel ontdekken, want Waldo maakt heerlijke chocolade en patisserie producten met verrassende smaken en ingrediënten van topkwaliteit! Wat een lekkers allemaal! Mocht je in Amsterdam wonen dan ben je een grote geluksvogel want onlangs opende WALDO daar zijn eerste winkel. Ligt Amsterdam niet voor jou om de hoek? Geen probleem! Je kan verschillende brownies van WALDO online bestellen en bij je thuis laten bezorgen, jeej!

900 Italiaanse mousserende wijnen
900 Italiaanse mousserende wijnen
Wie kan nou een mooi glas bubbels weerstaan? Ik in elk geval niet, en al helemaal niet deze 900 Spumante Rare Rosé! De intens mooie roze kleur is niet alleen een lust voor het oog maar de heerlijke delicate en harmonieuze smaak met geurend rood fruit is ook nog eens erg lekker. Tel erbij op dat deze roze mousserende wijn gemaakt is van de Pinot Noir druif en dan weet je dat ik het proeven van deze bubbels niet alleen een mooi begin van de Culiperslunch vond maar ook nog eens een geweldig begin van mijn week! Nog meer goed nieuws: er zijn verschillende soorten Italiaanse mousserende wijnen van dit merk beschikbaar, neem maar eens een kijkje op deze website.

Surimam Cooking
Surinam Cooking
Dit vond ik ook al zo lekker: gember bier van Surimam cooking! Bij de superleuke en gezellige dames van Surimam cooking ontdekte ik de Surinaamse keuken aan de hand van enkele heerlijke hapjes en drankjes. En ik kan zeggen: dat smaakt naar meer! Op de website van de dames vinden jullie trouwens ook Surinaamse recepten waar mij het water van in de mond loopt. Een aanrader dus!

Smaak Vermaak
Smaak Vermaak
Het hartstikke leuke concept ‘Smaak Vermaak’ van veelbelovende Food design & innovation studente Candice van Loon licht ik ook graag uit! Zij bedacht een leuk horeca concept voor eerste afspraakjes. Met een speciaal bittergarnituur en een setje leuke vragen om het ijs te breken wordt misschien wel elke eerste date een leuk maar minimaal een lekker succes! Het bittergarnituur bestaat uit verschillende soorten gefrituurde hapjes maar dan net even anders. Het aller-, allerlekkerste vond ik de Thaise curry bitterbal. Ik denk dat we in de toekomst nog meer van Candice gaan horen. En Candice, wil je me please laten weten wanneer je bittergarnituur verkrijgbaar is zodat ik deze kan inslaan?

Asian chef
Asian chef
Bij Asian Chef mocht ik diverse smaken gewokte sperzieboontjes proeven. Deze Aziatische sperzieboontjes zitten in een verpakking met een lekkere saus erbij. Dus niks meer saaie boontjes! Maar lekkere boontjes met de smaken Char Siu, Sajoer en Curry-Cocos die je snel en makkelijk op tafel zet. Het lekkerste vond ik de variant met Char Siu, maar de andere twee vond ik ook zeker lekker. Een product dat ik zeker vaker zal kopen. Extra fijn en wat mij betreft een groot pluspunt wat betreft de saus: geen torenhoog zoutgehalte. 

Love Beets
Love Beets
Bij Love Beets redden ze die kleine rode bietjes waar normaalgesproken niets mee gedaan wordt en toveren ze deze om tot lekkere porties bietenpartjes klaar voor gebruik. Ik proefde de balsamico bietjes, de babybietjes in milde azijn en de variant met honing en gember. Eenmaal thuis maakte ik er de lekkere lunch mee die je op de foto links ziet. De balsamico bietjes met gerookte paling, augurk en frisse tzaziki zijn een erg lekkere (lunch)combinatie. Check nog meer lekkers op lovebeetseurope.com

Valderrama olijfolie: The Oriental collection
Valderrama olijfolie: The Oriental collection
Zoals je waarschijnlijk wel in de gaten hebt ben ik groot fan van olijfolie. Toen ik deze speciale oriëntaalse lijn olijfolie van Valderrama ontdekte was ik dan ook erg in mijn nopjes. Deze speciale lijn samengesteld met hulp van Spaanse Top Chef Alberto Chicote bevat olijfolie met:
– Ginger & Vanille
– Kaffir Lime Leaves
– Wasabi
– Pandan Leaves
– Red Thai Curry
– Fresh Thai Chili
Deze 6 smaken zijn niet verkregen door ‘infusion’ maar door een proces van maceratie, waarbij géén additieven, aroma’s, essences of enig andere chemische toevoegingen worden toegepast. En kijk die mooie flesjes toch eens, zijn ze niet prachtig?

Old Amsterdam bitterballen
Old Amsterdam bitterballen
Ja je leest het goed: Old Amsterdam bitterballen. Lekkere bitterballen met een stevige crunchy korst gevuld met smeuige Old Amsterdam goodness, yessss!

Tromp & Rueb natuurtroebele appelazijn
Tromp & Rueb natuurtroebele appelazijn
De ene azijn is niet bepaald de andere. Dat kon ik goed proeven toen ik het gerechtje rechts op de foto met deze nieuwe friszure appelazijn van Tromp & Rueb mocht proeven: makreel met mousse van gerookte makreel en granny smith. De makreel was van zijn jasje ontdaan dankzij de zuren in deze appelazijn en daardoor lekker gegaard (zoals ceviche) en de appelazijn was een lekkere dressing voor de friszure granny smith. Een gerechtje waarvan ik ging watertanden, en niet alleen door de aangename zuren in deze lekkere azijn.

Smoothie met krekels
Smoothie met krekels
Yes I did it! Ik dronk deze smoothie met krekels! Een beetje een overwinning op mezelf moet ik eerlijk bekennen. Waar ik al eens een kwartier lang in de supermarkt heb staan twijfelen over de aankoop van een insectenburger en uiteindelijk terugkrabbelde heb ik het toch maar gefixt! Nou ja, doordat de krekels waren fijngemalen in een blender en ze geen uitgesproken smaak hebben viel het uiteindelijk ook reuze mee (al knipperde ik wel even met mijn ogen bij een hard stukje). Maar krekels bevatten hartstikke veel goede voedingsstoffen wist je dat? Ze bevatten bijvoorbeeld twee keer zoveel ijzer als spinazie en twee keer zoveel calcium als melk. Nog meer voordelen lees je op albinsecta.nl

Limonade: alcoholvrije drankjes voor volwassenen
Limonade: alcoholvrije drankjes voor volwassenen
Pretty in pink  heet deze wel heel bijzondere mocktail. Deze alcoholvrije cocktail met eetbare bloemen op basis van o.a. rode biet, mierikswortel en speciale tonic smaakte heel bijzonder. Absoluut niet zoet. De tonic was een prima en originele vervanger voor alcohol en dat vond ik behoorlijk ingenieus. Deze mocktail komt uit het kookboek ‘Limonade’ waarin je meer dan 50 recepten vindt voor alcoholvrije drankjes in talloze smaakcombinaties. Proost!

Nakd repen
Nakd repen
Misschien ken jij ze al (langer) maar ik ontdekte deze uberlekkere veganistische fruitrepen zonder gluten, melk of toegevoegde suikers van Nakd pas op de Culiperslunch. De bakewell variant smaakt naar amandelspijs en laat ik dat nou ontzettend lekker vinden! Maar als ik persé een keuze zou moeten maken uit de bakewell tart,  de lemon drizzle of nieuwe peanut delight dan kan ik je vertellen dat ik een serieus foodie dilemma zou hebben…

En er was nog veel meer leuks, lekkers en bijzonders!
Er waren nog zoveel méér lekkere, leuke en bijzondere producten, kookboeken, ingrediënten en bevlogen deelnemers. Gastblogger Stephanie gaat binnenkort voor je aan de slag met het Madame Cocos beslag dat in de uitpuilende goodiebag zat. Ik vond het ontzettend leuk om aanwezig te mogen zijn op de Culiperslunch 2018 en ik wil PitchPR en Marcus Polman van Nieuwe Haring dan ook hartelijk bedanken voor de leuke uitnodiging en indrukwekkende organisatie. En natuurlijk ook al die bevlogen ondernemers die hun nieuwste producten presenteerden en veelal ter beschikking stelden in een fantastische goodiebag. Het was top! Heel graag tot volgend jaar!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar
Tekst en foto’s: Dagmar
Ik werd uitgenodigd door Pitch PR om de Culiperslunch te bezoeken en schreef er dit artikel over. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht