Tzaziki recept

19 augustus 2021Dagmar
Blog post

Tzaziki is zo lekker en makkelijk om zelf te maken. Je laat geraspte komkommer een uurtje uitlekken met wat witte wijnazijn en zout. Vervolgens breng je hem op smaak met Griekse yoghurt, olijfolie, knoflook en munt. Deze lekkere frisse tzaziki is bijvoorbeeld heerlijk met zelfgemaakte kip shaslicks van kipdijfilet die je op de foto’s ziet!

Net zoals zoveel gerechtjes smaakt zelfgemaakte tzaziki zo lekker! Echt een aanrader om eens zelf te maken. Omdat je deze tzaziki maakt op basis van Griekse yoghurt kun je er nog guilt free van genieten ook!
Warm aanbevolen combi: flatbreads met kip shaslicks, sla en tzaziki!
Tzaziki: leuk en lekker om zelf te maken! Lees snel verder voor het receptje!

Ingrediënten voor tzaziki
1/2 komkommer
150 gram Griekse yoghurt
1 a 2 teentjes knoflook (geraspt)
1 eetlepel extra vierge olijfolie
1 theelepel witte wijnazijn
1 theelepel gedroogde munt
1/2 theelepel zout

Tzaziki recept
1.
Schil de komkommer. Halveer en schraap de zaadlijst er voorzichtig uit met behulp van een koffielepel. Rasp de komkommer grof. Meng de geraspte komkommer met het zout en de witte wijnazijn. Schep in een vergiet en verzwaar. Laat een uurtje uitlekken.

2. Breng de geraspte komkommer op smaak met de overige ingrediënten. Kruid naar wens bij.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht