Truffel pasta

2 augustus 2021Dagmar
Blog post

Romige truffel pasta met o.a. kastanjechampignons, kaas, pijnboompitten en rucola. Een heerlijk en makkelijk te maken hoofdgerecht met die lekkere truffelsmaak!

Ook zo dol op truffel en pasta? Dan is dit een combi die je vast lekker zult vinden!

Ingrediënten voor truffelpasta
(vegetarisch hoofdgerecht voor 1 persoon)

100 gram spaghetti
200 gram kastanjechampignons 
1 uitje (gesnipperd)
1 dikke teen knoflook (geperst)
een snufje chili flakes 
40 gram geraspte Parmezaan 
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten 
2 theelepels van je favo truffeltapenade 
2 eetlepels kookzuivel light 
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
wat rucola
olijfolie en boter
peper en zout

Truffel pasta recept
Bak de kastanjechampignons licht goudbruin met het gesnipperde uitje in wat olijfolie en boter. Kruid met peper en zout. Kook ondertussen de pasta gaar in ruim gezouten water. Bak de Italiaanse kruiden en geperste knoflook 2-3 minuten mee met de champignons. Voeg wat extra olijfolie hierbij toe. Schep de gare pasta bij de champignons, en voeg Parmezaan, chiliflakes, kookzuivel en ongeveer 2 eetlepels kookvocht toe. Meng goed. Breng van het vuur af verder op smaak met de truffeltapenade en evt. wat peper en zout naar smaak.  Dien op met de pijnboompitten en wat rucola. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht