Torentjes van appel en balkenbrij

10 december 2017Dagmar
Blog post

Zet met dit simpel recept met handige stap-voor-stap foto’s en tips een eenvoudig te maken maar restaurantwaardige amuse op tafel met deze torentjes van appel en balkenbrij. Deze smakelijke torentjes zien er misschien ingewikkeld uit maar ze zijn heel makkelijk om te maken. Met behulp van een ronde uitsteekvorm stans je rondjes balkenbrij en appel die je vervolgens bakt in roomboter. Deze gouden smaakcombinatie stapel je op een rondje toast en leg je op mooie amuselepels. Deze plaats je op een bakje met grof zeezout. Garneer de torentjes met een eetbaar bloemetje en je restaurantwaardige amuse is klaar om geserveerd te worden!

Ingrediënten voor torentjes van appel en balkenbrij
(amuse voor 6 personen)

1 a 2 sneetjes wit brood
ongeveer 2 rechthoekige plakken balkenbrij of bloedworst van 1 cm dik (van goede kwaliteit en voldoende om 6 rondjes uit te steken)
6 plakken appel van 1 cm dik (van zo’n 3 appels)
2 eetlepels roomboter
6 eetbare bloemetjes
om te serveren: grof zeezout

Verder heb je een ronde uitsteekvorm van 4 cm, een bakje met opstaand randje om het grove zeezout in te doen, platte amuselepels, een velletje keukenpapier en evt. een keukenpincet nodig.

Recept voor de torentjes van appel en balkenbrij

Ingrediënten voor torentje van appel en balkenbrij
Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor de torentjes met appel en balkenbrij. Ik gebruikte granny’s smith appels maar een volgende keer zou ik een wat zoetere appel gebruiken.


Bereiding torentje van appel en balkenbrij
1.  Doe het zeezout in het bakje.Toast het brood en stans er 6 rondjes uit met de uitsteekvorm. Leg opzij. Smelt de boter. Stans 6 rondjes balkenbrij en 6 rondjes appel. Je zou de rondjes toast nog kunnen grillen met wat olijfolie om deze amuse nog lekkerder te maken. 

Bereiding torentje van appel en balkenbrij
2. Bak in de roomboter tot de appel goudbruin is en de balkenbrij een klein beetje hard aanvoelt. Laat uitlekken op keukenpapier.

Dresseren
3. Zet alles klaar voor het bouwen van de torentjes. Leg achtereenvolgend een rondje toast, balkenbrij en appel op de amuselepels. Plaats deze op het zeezout en maak je kunstwerkje op het allerlaatst af met een eetbaar bloemetje. Om die aan te brengen gebruik je eventueel een keukenpincet. Serveer meteen. Je gasten kunnen het torentje het beste van de lepel nemen en zo opeten.

Eindresultaat
4. Tadaah! Je restaurantwaardige amuse ziet er hartstikke mooi uit. Dat is nog eens leuk om je gasten voor te zetten!

Torentjes van appel en balkenbrij
5. Door deze amuses op grof zeezout te serveren zien deze torentjes van appel en balkenbrij er nog indrukwekkender uit. Tijd om er lekker van te gaan genieten!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht