Toast met avocado, zachtgekookt ei en bacon

20 maart 2021Dagmar
Blog post

Waar ik een flink aantal jaren geleden bij ‘verwenontbijtje’ dacht aan warme krokante croissants, brie en vers geperst sinaasappelsap denk ik nu aan bijvoorbeeld deze zalige toast met avocado, zachtgekookt ei en bacon! Ook heerlijk als lunch trouwens!

Het receptje is zo simpel maar zo lekker dat ik het graag met je wil delen. Lees snel verder hoe je dit lekker gerechtje maakt!

Ingrediënten voor toast met avocado, zachtgekookt ei en bacon

per persoon
een sneetje toast
een halve eetrijpe avocado
fritessaus
1 eetlepel gebakken bacon in stukjes
1 ei (maat L)
peper en zout

Toast met avocado, zachtgekookt ei en bacon recept
1. 
Kook het ei in 5 minuten zacht. Ik gebruikte een ei in de maat L en telde de kooktijd vanaf het moment dat ik het ei voorzichtig met een schuimspaan in het kokende water liet zakken. Laat schrikken en pel voorzichtig.

2. Snijd ondertussen de avocado in stukjes. Prak fijn met een vork en fritessaus en breng naar wens op smaak met peper en zout. Besmeer de toast met de avocado spread. Leg het gekookte gepelde eitje hier bovenop en verdeel de stukjes bacon er overheen. Kruid met peper en zout. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht