Tiramisu met tokkelroom

29 maart 2017Dagmar

Tiramisu met tokkelroom of advocaat is een heerlijk Paas dessert! Maar ook natuurlijk heel lekker als het toevallig geen Pasen is.. Deze tiramisu is samengesteld uit twee lagen lange vingers gedrenkt in koffie en amandellikeur. Ertussen zit een dikke laag gezoete slagroom. Bovenop zit een dikke laag tokkelroom afgetopt met gekarameliseerde amandelen en poedersuiker. Klinkt goed toch? Nou, het smaakt nog beter!

Tiramisu met tokkelroom
Tiramisu met tokkelroom is een makkelijk en lekker nagerecht. Hartstikke mooi en lekker om tijdens de Paasdagen te serveren als afsluiting van een lekker etentje. Het verschil tussen tokkelroom en advocaat is dat er in tokkelroom minder alcohol zit. Persoonlijk vind ik dat net wat lekkerder. De alchohol overheerst dan wat minder. Maar je kunt natuurlijk ook advocaat gebruiken.  

Dit heb je nodig voor de tiramisu met tokkelroom
125 gram lange vingers (eventueel met kaneel)
320 ml tokkelroom of advocaat
200 ml slagroom
2 eetlepels poedersuiker + extra
2 eetlepels geschaafde amandelen
125 ml koffie (afgekoeld) met een 1/2 barmaatje amandellikeur

Zo maak je de tiramisu met tokkelroom
1. Schenk de koffie met de amandellikeur in een ondiepe schaal of soepbord. Dip de helft van de lange vingers erin en bedek de bodem van schaal ermee. Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels poedersuiker. Schep de slagroom op de eerste laag lange vingers. Drenk de andere helft van de lange vingers in de koffie met amandellikeur en leg deze op de slagroom. Verdeel de tokkelroom over de tweede laag lange vingers.
Dek af en laat de tiramisu een uurtje opstijven in de koelkast.

2. Verhit een koekenpan met anti aanbaklaag. Bak de amandelen goudbruin. Strooi een beetje poedersuiker over de amandelen en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Dit gaat hard, dus houd je amandelen goed in de gaten.

Serveren: strooi de gekarameliseerde amandelen over de tiramisu met tokkelroom. Besprenkel met poedersuiker en serveer.

Lijkt dit je een lekker recept? Ik heb nog meer lekkere recepten op Vertruffelijk staan. Wat dacht je van deze chocolademousse met bonbonbloc? Deze overheerlijke lasagna bolognese is ook een echte aanrader.  Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling:  Dagmar

1 Reacties

  • Rowan

    30 maart 2017 at 3:37 pm

    Het ziet er heerlijk uit! Weer eens wat anders! 😉

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht